Logo Gelderland
Kennisgeving Traverse Dieren – reconstructie N348/N786, Gelderland

De zienswijzeprocedure Traverse Dieren begint. Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat zij op 11 december 2012 hebben besloten tot vaststelling en terinzagelegging van:

  • 1. Het milieueffectrapport (MER) Traverse Dieren

  • 2. Het ontwerp-inpassingsplan Traverse Dieren

Deze stukken liggen van 20 december 2012 tot en met 30 januari 2013 ter inzage.

De besluiten met bijbehorende documenten liggen ter inzage op de volgende locaties:

  • Bij de provincie Gelderland in het informatiecentrum, in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem, op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur m.u.v. 24, 27, 28 en 31 december;

  • Bij de gemeente Rheden, de balie van de afdeling Inwonerszaken in het Gemeentehuis, Hoofdstraat 3 te De Steeg, van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 15.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur, m.u.v. 24, 27, 28 en 31 december;

  • Gemeentelijk Servicecentrum Dieren, Ericaplein 5A, 6951 CN Dieren, op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 17.00 uur, m.u.v. 24 december.

  • Het ontwerp-Inpassingsplan is tevens in digitale vorm in te zien op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.IPTraverseDieren-ONT1

Alle documenten zijn ook in te zien op de volgende websites:

Zienswijzeprocedure

Om het milieubelang een volwaardige plaats in de besluitvorming te geven, is een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Dat rapport ligt mede ten grondslag aan het inpassingsplan waarin de toekomstige provinciale weg door Dieren planologisch-juridisch wordt vastgelegd. Voordat Provinciale Staten kunnen overgaan tot vaststelling van het inpassingsplan, moeten beide documenten (MER + ontwerp-inpassingsplan) de voorbereidingsprocedure doorlopen als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. De procedure start met de terinzagelegging van de relevante stukken en de mogelijkheid voor een ieder om zienswijzen in te dienen. In deze kennisgeving informeren wij u over de zienswijzeprocedure.

  • 1. Milieueffectrapport (MER) Traverse Dieren

    Het MER Traverse Dieren is door Gedeputeerde Staten vastgesteld. In het MER zijn de meest kansrijke tracé-alternatieven onderzocht op hun effecten. De varianten met een lange en een korte tunnelbak komen als best functionerend uit het MER. Echter was de variant met een lange tunnelbak niet binnen budget realiseerbaar. Op basis daarvan hebben Gedeputeerde Staten op 27 september 2011 het voorkeursalternatief met een korte tunnelbak gekozen. Provinciale Staten hebben op 9 november 2011 Gedeputeerde Staten met een motie verzocht te onderzoeken of het alternatief met de lange tunnelbak toch te realiseren is. Gedeputeerde Staten hebben op 30 oktober 2012, na gedetailleerder onderzoek en uitgebreide kostenramingen, besloten de lange tunnelbak als oplossing te kiezen. Dit is een toekomstbestendig alternatief dat de verkeersdoorstroming en -afwikkeling in Dieren verbetert. Kostenramingen laten een stabiel beeld van de benodigde investering zien.

  • 2. Ontwerp-inpassingsplan Traverse Dieren

    Het ontwerp-inpassingsplan maakt de reconstructie van de Traverse Dieren mogelijk. Het tracé voor Traverse Dieren begint in het zuidwesten bij de kruising Ellecomsedijk - Arnhemsestraatweg bij Ellecom. De kruising van de N348 met het Apeldoorns Kanaal begrenst de oostzijde van het plangebied. De noordzijde wordt begrensd door de kruising van de Kanaalweg met de Spankerenseweg. Het plangebied omvat behalve de weg (met aanliggende bermen en afwateringssloten) ook andere gronden die benodigd zijn voor kruisende infrastructuur, ruimte voor landschappelijke inpassing van de weg en gronden voor de nodige natuurcompensatie.

    Na de terinzagelegging en verwerking van de ingediende zienswijzen zullen Provinciale Staten in de zomer van 2013 het inpassingsplan vaststellen.

Zienswijzen indienen

Alle hiervoor genoemde stukken liggen van 20 december 2012 tot en met 30 januari 2013 voor een ieder ter inzage:

Tijdens de bovengenoemde periode van 6 weken kan eenieder zijn zienswijze naar voren brengen op zowel het MER als het ontwerp-inpassingsplan. De zienswijzen op het MER kunnen slechts betrekking hebben op de inhoud van het MER of op onjuistheden die het rapport bevat. Zienswijzen kunt u naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Daarbij gaat de voorkeur uit naar schriftelijke zienswijzen via: post@gelderland.nl. De schriftelijke zienswijzen richt u aan:

  • Per email: post@gelderland.nl (onder vermelding van ‘zienswijze Traverse Dieren, zaaknummer 2008-004398’.

  • Per brief aan: Het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland, postbus 9090, 6800 GX Arnhem, onder vermelding van ‘zienswijze Traverse Dieren, zaaknummer 2008-004398’.

Ook mondeling kunt u een zienswijze indienen. Hiervoor kunt u op werkdagen (m.u.v. 24, 27, 28 en 31 december) tussen 9.00 en 12.00 uur een afspraak maken via Jan van de Wouw, tel 026 3598491. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Bestemmingsplan Noordelijke stationsomgeving en Verkeerscirculatieplan

Gelijktijdig met de terinzagelegging van deze stukken voor Traverse Dieren heeft de gemeente Rheden de plannen voor de noordelijke stationsomgeving en het verkeercirculatieplan ter inzage liggen. Meer informatie daarover vindt u op: www.rheden.nl

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven