Logo Amersfoort
Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening Centraal Stadsgebied-Noord’, Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort (b en w) maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan “Partiële herziening Centraal Stadsgebied-Noord” zes weken ter inzage ligt.

Inhoud van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan “Partiële herziening Centraal Stadsgebied-Noord” voorziet in een actualisatie van een woongebied en een handelsgebouw (Oppidium) met enkele wijzigingen in gebruik en bebouwing. Het totale plangebied wordt globaal begrensd door:

  • de Friesestraat aan de oostzijde

  • de Puntenburglaan aan de zuidzijde

  • de nieuwe Poort aan de noordzijde

  • het Spoorlijn Amersfoort Apeldoorn/Zwolle en de Flevostraat aan de westzijde

Procedure

Vanaf 28 december 2012 tot en met 7 februari 2013 ligt het ontwerpbestemmingsplan “Partiële herziening Centraal Stadsgebied-Noord” met bijbehorende stukken ter inzage bij de informatiebalie in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 08.30 - 17.00 uur).

Het ontwerpbestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen ‘via de kaart’ en vervolgens op ‘CSG-Noord) en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Amersfoort, t.a.v. de heer S. de Graaff, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u op telefonisch contact opnemen met S. de Graaff via telefoonnummer (033) 469 5177 of anders per e-mail via shb.degraaff@amersfoort.nl.

Naar boven