Logo Midden-Delfland
Openbare bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Hooipolder en Kerkpolder-Oost 2013’, Midden-Delfland

Ter inzage ligging

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Delfland maken bekend dat, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan A4 Midden-Delfland (met het planidentificatienummer NL.IMRO.1842.HPKPO13-on01), met de hierbij behorende stukken, met ingang van vrijdag 21 december 2012 gedurende zes weken, tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage ligt bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, adres: Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden. Het ontwerp bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart).

Genoemde documenten zijn tijdens de termijn van ter inzage ligging digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad “bestemmingsplannen”, waarna u de mogelijkheid heeft om het ontwerpbestemmingsplan op te roepen op het scherm. Dit kan bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of in te zoomen op de kaart. Het bestemmingsplan en de bijbehorende bijlagen zijn als PDF ook te raadplegen op www.middendelfland.nl >>Bestuur & Beleid>> Actueel >>Stukken ter inzage.

Planbeschrijving

Het bestemmingsplan betreft de actualisatie van de bestemmingsplannen ‘Hooipolder’, ‘Kerkpolder-Oost’ en een deel van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 1e herziening’. Het uitgangspunt daarbij is een conserverend bestemmingsplan dat de vigerende rechten uit de geldende bestemmingsplannen overneemt. Een uitzondering daarbij is de geprojecteerde Hooipolderweg en de Zuidhoornseweg. Deze wegen worden opgenomen in een apart bestemmingsplan, waarvoor een aparte bestemmingsplanprocedure gevolgd zal worden.

Plangrenzen

Het plangebied, bestaande uit de Hooipolder en Kerkpolder-Oost, ligt grofweg ingeklemd tussen Delft en de A4. Aan de noordzijde wordt het plangebied begrensd door de Woudseweg. De oostelijke plangrens wordt gevormd door de Lookwatering, de Gaag en de Tanthofkade. De zuidzijde wordt begrensd door de gronden direct ten zuiden van de voetbalvelden. De Rijksweg A4 vormt de westelijke plangrens.

Het tracé van de geprojecteerde Hooipolderweg (met inbegrip van de Zuidhoornseweg) ligt buiten dit bestemmingsplan.

Zienswijzen

Gedurende genoemde termijn van de ter inzage ligging kan een ieder mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk, zienswijzen op het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad van Midden-Delfland, Postbus 1, 2636 ZG Schipluiden. Voor mondelinge reacties kan men terecht via het telefoonnummer (015) 3804111, team Ruimtelijke Ordening en Milieu.

U kunt ook digitaal een zienswijze indienen, maak daarbij gebruik van het zienswijzenformulier. Dit formulier is te vinden op de gemeentelijke website onder ‘Digitaal Loket’, ‘Formulieren’. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de website voor de precieze voorwaarden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Joseph Tsang van de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving, telefoonnummer (015) 380 42 21. Bij afwezigheid kunt u ook contact opnemen met Guido de Bruijn van dezelfde afdeling, telefoonnummer (015) 380 42 13.

Schipluiden, 20 december 2012

namens het college van burgemeester en wethouders, Albert Hoeksema hoofd afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving

Naar boven