Logo Amsterdam - Noord
Ontwerpbestemmingsplan Nieuwendam-Zuid II, Amsterdam - Noord

KENNISGEVING

Ontwerpbestemmingsplan Nieuwendam-Zuid II en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder voor bestemmingsplan Nieuwendam-Zuid II

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Het ontwerpbestemmingsplan Nieuwendam-Zuid II en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden liggen met bijbehorende stukken met ingang van 19 december 2012 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • de balie Vergunningen van stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000. Geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur en donderdag van 13.00 tot 19.00 uur.

Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan Nieuwendam-Zuid II met bijbehorende stukken staat op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.amsterdam.nl/ruimtelijkeplannen. Op de laatstgenoemde site kunt u het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ook downloaden. Het identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.0363.N1001BPSTD-OW02.

Bestemmingsplan

Het plangebied van bestemmingsplan Nieuwendam-Zuid II wordt globaal begrensd aan de oostzijde door de oostgrens van het terrein van de Oranjewerf, aan de noordzijde door de Nieuwendammerdijk (+ gebied begrensd door Grote, Kleine Die en Tiengemetenstraat) aan de westzijde door de Meeuwenlaan en aan de zuidzijde door de Vogelkade - vm. Joh. van Hasseltkanaal-Oost (met uitzondering van het “Neusterrrein”) en het IJ.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt woonwerkeenheden mogelijk in het gebied Nieuwendammerkade-Pereboomsloot. Tevens loopt het ontwerpbestemmingsplan vooruit op de toekomstige aanwijzing van Vogeldorp en van de Nieuwendammerdijk en omgeving als beschermd stadsgezicht. Voor het overige legt het ontwerpbestemmingsplan de huidige situatie vast.

Hogere waarden

In het plangebied is onder meer geluidgevoelige bebouwing geprojecteerd in de vorm van woonwerkwoningen in het gebied Nieuwendammerkade-Pereboomsloot. In verband hiermee dienen voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan hogere waarden voor industrielawaai en wegverkeerslawaai te worden vastgesteld. Met het bestemmingsplan ligt daarom het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden ter inzage.

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de deelraad van stadsdeel Noord.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de deelraad van stadsdeel Noord, onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan Nieuwendam-Zuid II, ter attentie van mevrouw P. Vrijman, postbus 37608, 1030 BB Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met mevrouw P. Vrijman, telefoonnummer 020 634 9426.

Zienswijze ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen worden ingebracht bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord, onder vermelding van zienswijze ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden bestemmingsplan Nieuwendam-Zuid II, ter attentie van mevrouw P. Vrijman, postbus 37608, 1030 BB Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met mevrouw P. Vrijman, telefoonnummer 020 634 9426.

Amsterdam-Noord, 18 december 2012

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord, Mevr. mr. drs. H.B.P. Elbers, secretaris

drs. R. Post, voorzitter

Naar boven