Logo Haren
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Haren dorp West, Haren

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Haren dorp West’ op 29 oktober 2012 gewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 21 december 2012 gedurende zes weken (t/m donderdag 31 januari 2013) ter inzage. Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en onderliggende stukken zijn digitaal beschikbaar via www.haren.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inhoud bestemmingsplan ‘Haren dorp West’

Het ontwerpbestemmingsplan Haren dorp West voorziet in een eenduidige regeling voor de gebruiks- en bouwmogelijkheden in een groot deel van de bebouwde kom van Haren. Het gaat hierbij om de bebouwde kom ten westen van de Rijksstraatweg, vanaf de Molenbuurt tot aan het bedrijventerrein Nesciopark, het transferium en de Nesciolaan tot aan de Emmalaan. Ten zuiden van de Emmalaan wordt het gebied globaal begrensd door de Erasmuslaan, de Lutsborgweg en de Holsteinlaan.

Vastgesteld gewijzigd bestemmingsplan

De inhoud van het bestemmingsplan ‘Haren dorp West’ is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze wijzigingen zijn de volgende.

Ambtshalve wijzingen in de regels

  • in artikel 1 Begrippen is toegevoegd: 57. zelfstandig bijgebouw: een bijgebouw gelegen op een perceel waar geen bijbehorend hoofdgebouw aanwezig is.

  • in artikel 13.1 onder c is toegevoegd: een zelfstandig bijgebouw, ter plaatse van de aanduiding “specifieke bouwaanduiding - zelfstandig bijgebouw”

  • in artikel 13.2.3 1e en 2e zin is toegevoegd na “bijgebouwen:” zelfstandige bijgebouwen, onder d is toegevoegd: een zelfstandig bijgebouw mag uitsluitend worden gebouwd ter plaatse van de aanduiding: “specifieke bouwaanduiding - zelfstandig bijgebouw” en toegevoegd onder v: de bouwhoogte van een zelfstandig bijgebouw zal ten hoogste 5,00 meter bedragen.

  • in artikel 13.5 specifieke gebruiksregels is toegevoegd onder b na “bijgebouwen:” zelfstandige bijgebouwen.

  • verder zijn er diverse correcties in de vernummering en verwijzingen in artikel 13 en 17 doorgevoerd.

Ambtshalve wijzigingen op de verbeelding

  • de maximale bouwhoogte ter plaatse van de Irenelaan 1 is gewijzigd naar 12 meter (de bestaande hoogte van het oude bestemmingsplan).

  • op het perceel Rijksstraatweg 285a is een aanduiding “zelfstandig bijgebouw” opgenomen.

Terinzagelegging

Genoemd vastgesteld bestemmingsplan (met de hiervoor genoemde wijzigingen) ligt tijdens de openingsuren ter inzage bij de balie van Publiekszaken in het gemeentehuis, Raadhuisplein 10 te Haren.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende tegen een wijziging die bij de vaststelling door de gemeenteraad in het bestemmingsplan is opgenomen, een en ander zoals hierboven is aangegeven.

Tijdens de terinzageliggingstermijn kunt u een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P.G. Teerhuis, telefoonnummer

050 53 39 911 of gemeente@haren.nl

Haren, 20 december 2012

Naar boven