Logo Berkelland
Bestemmingsplan ‘Buitengebied Berkelland 2012’, Berkelland

(Ontwerpbestemmingsplan en plan-MER)

Voor het buitengebied van de gemeente Berkelland gelden nog de bestemmingsplannen van de voormalige gemeenten Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo. De gemeente wil deze bestemmingsplannen vervangen door één nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied van Berkelland. Zij heeft daarom het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Berkelland 2012” opgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan gaat over het hele gemeentelijke buitengebied, behalve over de terreinen van de FPC Oldenkotte en LSG-Rentray/Trajectum in Rekken. Voor deze gebieden zijn kort geleden al nieuwe bestemmingsplannen vastgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan gaat ook niet over de aanleg van het nieuwe tracé van de N18. Daarvoor voert Rijkswaterstaat op dit moment een Tracéwet-procedure. Pas nadat die helemaal is afgerond, maakt de gemeente een bestemmingsplan waarin het N18-tracé wordt opgenomen.

Plan-MER

Bij het ontwerpbestemmingsplan is een milieueffectrapport (plan-MER) opgesteld waarin de milieueffecten van het nieuwe bestemmingsplan zijn onderzocht. Het plan-MER bestaat uit twee documenten waarvan er één van toepassing is op de landbouwontwikkelingsgebieden (Plan-MER LOG’s Oost Gelre & Berkelland) en één op het overige gemeentelijke buitengebied (Plan-MER bestemmingsplan Buitengebied Berkelland 2012). Deze documenten vormen samen het plan-MER en maken als bijlagen deel uit van het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Berkelland 2012”.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijlagen, waaronder het plan-MER, ligt van 19 december 2012 tot en met 29 januari 2013 ter inzage in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Zienswijze

Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan en/of het plan-MER. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, telefoonnummers 0545-250 317 en 0545-250 320. Het indienen van zienswijzen via email is niet mogelijk. U kunt later alleen beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad over het vaststellen van het bestemmingsplan als u op tijd zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Website

Deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen, waaronder het plan-MER, kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘actueel’, ‘ruimtelijke plannen’, ‘ter inzage’. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1859.BPBGB2012-0010.

Naar boven