Logo Lopik
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Centrumgebied Lopik’, Lopik

Burgemeester en wethouders van Lopik maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad op 27 november 2012 het bestemmingsplan “Centrumgebied Lopik” ten opzichte van het in ontwerp ter inzage gelegde bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld.

De wijzigingen zijn opgenomen in de Nota van zienswijzen, die is gevoegd bij de ter inzage liggende stukken.

Doel van het plan

Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Wielsekade en de Lopikerwetering, aan de oostzijde door de Churchilllaan, aan de zuidzijde door de President Kennedylaan en de Anna van Burenstraat en aan de westzijde door het Buitenhof.

Het bestemmingsplan voorziet in de realisering van winkelruimte, appartementen / woningen en de herinrichting van de openbare ruimte.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen van 19 december 2012 tot en met 5 februari 2013 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Lopik bij de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer, Raadhuisplein 1 te Lopik, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Ook buiten de genoemde openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor kunt u een aparte afspraak maken via tel. (0348) 559955. Daarnaast is het bestemmingsplan raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder “Plannen” en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0331.05centrumplan-BP01.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door belanghebbenden:

  • die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad aangebrachte

  • wijzigingen.

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Gedurende bovengenoemde termijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zal u een griffierecht in rekening brengen voor het behandelen van uw beroepschrift en eventueel verzoek om voorlopige voorziening.

Digitaal indienen? Dit kan met een DigiD inlogcode, uitsluitend voor burgers. Zie hiervoor de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl, digitaal loket Afdeling bestuursrechtspraak.

Inwerkintreding

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, te weten op 6 februari 2013. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Lopik, 18 december 2012

Burgemeester en wethouders van Lopik; de secretaris, M.A.M. Hooijman, loco

de burgemeester, mr. R.G. Westerlaken-Loos

Naar boven