Logo Bergen op Zoom
Vaststelling bestemmingsplan ‘Klimbos e.o.’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 29 november 2012 het bestemmingsplan “Klimbos e.o.” met plannummer IMRO.0748.BP0143-301 gewijzigd heeft vastgesteld. Het college maakt tevens bekend dat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant ten behoeve van dit plan de begrenzing van de ecologische hoofdstructuur hebben gewijzigd. Dit besluit van Gedeputeerde Staten maakt onderdeel uit van dit plan en is als bijlage opgenomen bij de toelichting.

Het college geeft verder kennis van zijn besluit tot vaststelling hogere grenswaarden ingevolge de Wet geluidhinder ten behoeve van het wegverkeerslawaai. Dit besluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde houdt verband met het wegverkeerslawaai van de Rijksweg A4.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan “Klimbos e.o.” ligt ten zuiden van de Balsedreef en bevat onder meer Villa Lievensberg, het terrein van de Stay Okay, het tussenliggende stuk bos en de woning Balsedreef 2. Verder valt een perceel ten noorden van de Balsedreef, kadastraal bekend: Bergen op Zoom sectie D nummer 168 gedeeltelijk) en sectie E, nummer 2213 (gedeeltelijk) en een terrein ten zuiden van de Schans in Halsteren, kadastraal bekend: Halsteren, sectie B, nummer 1142 (gedeeltelijk), sectie B, nummer 1181 (gedeeltelijk) en sectie B, nummer 11873 (gedeeltelijk) binnen het plangebied.

Doel

Het onderhavige plan is erop gericht om de ontwikkeling van de recreatieve poort nabij Landgoed Lievensberg mogelijk te maken. Onderdeel hiervan is de aanleg van een klimbos en de realisatie van een educatief centrum. Het pand Balsedreef 2 heeft een woonbestemming en Villa Lievensberg is voorzien van een gemengde bestemming, waardoor maatschappelijke voorzieningen en horeca mogelijk wordt gemaakt. Onderdeel van het plan is verder de realisatie van een parkeerterrein aan de noordzijde van de Balsedreef. Om dit laatste mogelijk te maken is de begrenzing van de ecologische hoofdstructuur gewijzigd, waarbij natuurcompensatie aan de orde is. Als locatie voor natuurcompensatie is een perceel ten zuiden van de woonwijk “De Schans” aangewezen.

Wijzigingen

Het plan is op onderdelen gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn deels naar aanleiding van ingediende zienswijzen en deels ambtshalve aangebracht. Deze wijzigingen zijn aangegeven in het ter inzage liggende raadsbesluit. Daarnaast heeft de raad middels een amendement een wijziging aangebracht. Deze wijziging heeft betrekking op het verwijderen van de mogelijkheid tot realisatie van een loopbrug over de Boslustweg.

Inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 17 december 2012 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0143-0301).

Beroep

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 200019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan eenieder beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift teven een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening en Vergunningen via telefoonnummer 0164 - 277 508.

Bergen op Zoom, 14 december 2012

Naar boven