Logo Geertruidenberg
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Julianalaan 152-154, Raamsdonksveer’, Geertruidenberg

Het college van de gemeente Geertruidenberg maakt bekend dat de gemeenteraad op 1 november 2012 het bestemmingsplan “Julianalaan 152-154, Raamsdonksveer, met identificatienummer NL.IMRO.0779.RVBPJulianalaan152-vs01 gewijzigd heeft vastgesteld (art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening)

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de herontwikkeling van het perceel Julianalaan 152-154 te Raamsdonksveer (4941 JG) strekkende tot het realiseren van twee vrijstaande woningen.

Ligging plangebied

Het plan ligt in de rand van de woonwijk Raamsdonksveer, in een bocht aan de Julianalaan. Aan weerzijden wordt het perceel begrensd door kavels van aangrenzende woningen. Aan de achterzijde wordt het perceel begrensd door een parkeerterreintje in de aangrenzende woonbuurt.

Wijzigingen bij vaststelling

De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan de volgende wijzigingen aangebracht:

  • In het ontwerpbestemmingsplan wordt nog verwezen naar de woonvisie 2004-2009. Omdat inmiddels de woonvisie 2012-2016 is vastgesteld is de tekst onder het kopje woonvisie in het bestemmingsplan als volgt aangepast:

In maart 2012 is de woonvisie 2012-2016 van de gemeente Geertruidenberg “Bouwen naar behoefte” vastgesteld. Uitgangspunt van deze woonvisie is het behouden van een aantrekkelijk woon- en leefklimaat. De woonomgeving moet ruimtelijk van hoge kwaliteit zijn met voldoende betaalbare woningen voor alle doelgroepen. Ten behoeve van het bereiken van deze doelstelling zijn in de woonvisie beleidsuitgangspunten voor ruimtelijke plannen beschreven, gericht op het toepassen van een woningbouwdifferentiatie, het borgen van kwaliteitseisen en het bouwen voor de juiste doelgroepen.

In de woonvisie zijn vastgelegd als kwaliteitscriteria voor de nieuwbouwwoningen “het realiseren van levensloopbestendige woningen, “het ambitieniveau uit het Manifest Duurzaam Dongemond” en “het Politiekeurmerk Veilig wonen”. In de woonvisie 2012-2016 is de doelstelling opgenomen om de mogelijkheden voor particulier opdrachtgeverschap optimaal te benutten. Het bouwplan betreft twee vrijstaande woningen die in particulier opdrachtgeverschap gerealiseerd worden, zodat deze passen binnen de doelstellingen van de woonvisie 2012-2016. Daarnaast dient rekening te worden gehouden met de in de woonvisie opgenomen kwaliteitseisen inzake duurzaam bouwen, levensloopbestendig bouwen en het politiekeurmerk veilig wonen. Aangezien het minder dan vijf woningen betreft, is het niet noodzakelijk voor dit bouwplan een integrale startnotitie op te stellen.

  • In artikel 4.4. van de regels wordt de uitoefening van een aan-huis-verbonden beroep mogelijk gemaakt. Aan dit artikel is het volgende toegevoegd:

    • d. het aan-huis-verbonden beroep mag geen nadelige invloed hebben op de afwikkeling van het verkeer en/of leiden tot een onevenredige parkeerdruk.

Hogere waarde Wet geluidhinder

Er is een hogere waarde ingevolge artikel 83 van de Wet geluidhinder vastgesteld voor het plan “Julianalaan 152-154, Raamsdonksveer”.

De beschikking is niet gewijzigd ten opzichte van de eerder ter inzage gelegde ontwerpbeschikking.

Communicatie

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken alsmede de beschikking hogere waarde Wet geluidhinder gedurende zes weken met ingang van vrijdag 14 december 2012 tot en met donderdag 24 januari 2013 inzien in de Gemeentewinkel van het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer. U kunt er elke werkdag terecht van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Ook kunt u het bestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien op www.geertruidenberg.nl -> inwoner -> actueel -> bekendmakingen of via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Als u uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerpbeschikking hogere waarde Wet geluidhinder op tijd aan de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt of als u als belanghebbende kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest uw zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunt u van zaterdag 15 december 2012 tot en met vrijdag 25 januari 2013 beroep instellen.

Het beroepschrift moet worden gericht aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA 's-Gravenhage

Het instellen van beroep schort de werking van het bestemmingsplan of de beschikking hogere waarde Wet geluidhinder niet op. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Het bestemmingsplan en de beschikking hogere waarde Wet geluidhinder treden in werking op 26 januari 2013, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het bestemingsplan of de beschikking hogere waarde Wet geluidhinder opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven