Logo Scherpenisse
Gecoördineerde bekendmaking bestemmingsplan, omgevingsvergunning en besluit hogere grenswaarden project Woonservicecentrum Scherpenisse, Tholen

Het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Tholen maakt, krachtens door burgemeester en wethouders van die gemeente aan hem verleend mandaat, ingevolge artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor het project woonservicecentrum Scherpenisse, met toepassing van de coördinatieregeling uit de Wro, de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

  • het ongewijzigd vaststellen van het Bestemmingsplan Woonservicecentrum Scherpenisse;

  • het verlenen van de Omgevingsvergunning Woonservicecentrum Scherpenisse, en

  • het vaststellen van het Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder Woonservicecentrum Scherpenisse,

waarvan de ontwerpbesluiten bekend zijn gemaakt op 6 september 2012.

Korte inhoud

Op grond van artikel 3.30 van de Wro is bij raadsbesluit van 15 december 2011, bekendgemaakt op 29 december 2011, bepaald dat voor drie besluiten ten aanzien van het project Woonservicecentrum Scherpenisse de voorbereiding en bekendmaking gecoördineerd plaatsvindt. Het betreft de volgende besluiten:

  • besluit van 13 december 2012 tot het ongewijzigd vaststellen van het Bestemmingsplan Woonservicecentrum Scherpenisse;

  • besluit van 14 december 2012 tot het verlenen van de Omgevingsvergunning voor het bouwen van een woonservicecentrum aan de Laban Deurloostraat 19 t/m 19g, 21 t/m 21e, 23 t/m 23l en 25 t/m 25f te Scherpenisse;

  • besluit van 6 november 2012 tot vaststelling van het Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder Woonservicecentrum Scherpenisse.

Ter inzage

De drie besluiten liggen met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van 21 december 2012 gedurende 6 weken ter inzage tijdens de openingsuren in de openbare leesruimte van het gemeentehuis, Hof van Tholen 2 te Tholen. U kunt het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden ook digitaal bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden, inclusief bijbehorende stukken/bijlagen, in pdf-formaat bekijken op de gemeentelijke website www.tholen.nl.

Beroepsmogelijkheid

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en loopt van 21 december 2012 tot en met 31 januari 2013. Het beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend tegen één of meerdere van de op 6 september 2012 bekendgemaakte ontwerpbesluiten; ook kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze heeft ingediend.

Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Een beroepschrift moet schriftelijk worden Ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het adres is: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste:

  • de naam en het adres van indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden van het beroep;

  • een afschrift van het besluit waarop het beroep betrekking heeft.

Verzoek om een voorlopige voorziening

Indien onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dit vergt, kan de belanghebbende die beroep heeft ingesteld, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Indien een dergelijk verzoek wordt ingediend binnen de beroepstermijn van zes weken, wordt de werking van het (gecoördineerde) besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Tholen, 20 december 2012

Burgemeester en wethouders van Tholen, namens dezen, het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling mr. G. Vos

Naar boven