Logo Wierden
Ontwerpbestemmingsplan ‘Enter-dorp, herziening Krompatte’, Wierden

Er is een aanvraag ingediend voor het bouwen van een bedrijfshal aan de Krompatte in Enter en het omzetten van een agrarische bestemming in een bedrijfsbestemming. Deze aanvraag past niet in het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Wij zijn bereid het bestemmingsplan te herzien. We hebben een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam heeft gekregen “Enter-dorp, herziening Krompatte”. In dit ontwerp-bestemmingsplan is geregeld dat er een bedrijfshal kan worden gebouwd en dat de agrarische bestemming gewijzigd wordt in een bedrijfsbestemming.

Exploitatieovereenkomst

Naast het bestemmingsplan hebben we een exploitatieovereenkomst gesloten met de eigenaren van de betreffende percelen, kadastraal bekend sectie L, nummers 1313, 881, 1314 en 1315 gedeeltelijk. In de overeenkomst staan afspraken aan welke voorwaarden de ontwikkelingen moeten voldoen en wie welke kosten en welk risico draagt.

Inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan staan vanaf 20 december 2012 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2012000017-ON01. Daarnaast ligt het ontwerp-bestemmingsplan en de hoofdlijn van de exploitatieovereenkomst (zakelijke inhoud) vanaf 20 december 2012 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

  • Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

  • Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

  • Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

NB Tegen de exploitatieovereenkomst kunt u geen bezwaren of zienswijzen indienen.

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerp-bestemmingsplan en/of het -exploitatieplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven