Logo Amsterdam - Noord
Vaststelling Eerste partiële herziening bestemmingsplan Buiksloterham, Amsterdam - Noord

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De deelraad van stadsdeel Noord heeft bij besluit van 29 november 2012, nr. 5526-A, het bestemmingsplan Eerste partiele herziening bestemmingsplan Buiksloterham gewijzigd, ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, vastgesteld.

De Eerste partiële herziening bestemmingsplan Buiksloterham met bijbehorende stukken ligt met ingang van 19 december 2012 tot en met 30 januari 2013 ter inzage op het volgende adres:

  • de balie Vergunningen van stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000. Geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur en donderdag van 13.00 tot 19.00 uur

De Eerste partiële herziening bestemmingsplan Buiksloterham met bijbehorende stukken staat ook op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.amsterdam.nl/ruimtelijkeplannen. Op de laatstgenoemde site kunt u het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ook downloaden. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0363.N1201BPSTD.

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt globaal begrensd aan de oostzijde door Ranonkelkade, aan de noordzijde door de Klaprozenweg aan de westzijde en aan de zuidzijde door het IJ.

De herziening betreft voor de zelfbouwkavels 5, 20 en 21 een verlaging van de parkeernorm voor vrije sectorwoningen van de huidige 1,5 naar 1 en een verhoging van het maximale percentage wonen naar 80%. Voor kavel 5 wordt de maximale bouwhoogte herzien van maximaal 30 meter naar maximaal 15 meter en wordt een bebouwingsvrije strook van tenminste 6 meter aan de voorzijde van de kavels opgenomen. Voor het hele plangebied wordt de mogelijkheid opgenomen dat, indien een bouwplan dat vanwege bijzondere kenmerken rechtvaardigt, het mogelijk is onderbouwd van de parkeernorm af te wijken. Voor de ontwikkeling van de waterkavel wordt een aantal wijzigingen ingevoegd ten behoeve van de stedenbouwkundige kwaliteit. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen de regels voor de waterkavels. Voor een overzicht van de exacte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen, wordt verwezen naar het besluit van de Deelraad tot vaststelling van het bestemmingsplan van 29 november 2012, nr. 5526-A.

Beroep

Van 20 december 2012 tot en met 30 januari 2013 kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de deelraad van stadsdeel Noord naar voren heeft gebracht, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Daarnaast kan een belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de deelraad van stadsdeel Noord in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroepsgronden

Het betreft een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zicht mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam-Noord, 18 december 2012

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord, Mevr. mr. drs. H.B.P. Elbers, secretaris

drs. R. Post, voorzitter

Naar boven