Logo Smallingerland
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2013’ en ontwerpplanMER bestemmingsplan Buitengebied 2013, Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat met ingang van vrijdag 14 december 2012 voor een periode van zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2013’ en ontwerp-planMER bestemmingsplan Buitengebied 2013 voor een ieder ter inzage liggen

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gehele buitengebied van de gemeente Smallingerland. De kern Drachten, de dorpen, de bedrijventerreinen en het plangebied dat tot het provinciaal inpassingsplan ‘De Centrale As’ behoort, zijn van het plangebied uitgezonderd. Ten aanzien van het voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied zijn de plangrenzen op enkele punten aangepast. Het plangebied van de structuurvisie ‘Drachten-Oost’ en de agrarische gronden van het bedrijvenpark A7-Noord zijn aan het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan toegevoegd. De gronden hebben een overwegend agrarische bestemming gekregen.

Het ontwerpbestemmingsplan is in het kader van de actualisatie van alle gemeentelijke bestemmingsplannen in procedure gebracht. Het bestemmingsplan beoogt een juridisch-planologisch kader neer te leggen voor het plangebied op grond van het door de gemeenteraad vastgestelde Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Buitengebied. Het plan biedt in de eerste plaats rechtszekerheid voor bestaande functies en daarnaast ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Het plan is ook het kader voor het optreden tegen ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen in het buitengebied. Het ontwerp bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding en vervangt het bestaande bestemmingsplan Buitengebied (uit 2002) met de bijbehorende herzieningen.

Ten behoeve van de onderbouwing van dit nieuwe bestemmingsplan is een ontwerp milieueffectrapport (planMER) opgesteld. Hierin zijn de milieueffecten van het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied 2013 onderzocht en beoordeeld.

Het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-planMER liggen tijdens kantooruren op werkdagen van 8:30 uur tot 16:00 uur en op donderdag tot 18:30 uur ter inzage in het gemeentehuis (centrale publieksbalie) aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp planMER inzien op onze gemeentelijke website onder ‘Uitvoering’ en ‘Bestemmingsplannen nu ter inzage. ’Het ontwerpbestemmingsplan is ook gepubliceerd op de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl, met het planid NL.IMRO.0090.BP2013Buitengebied-0302.

Gedurende de hieronder genoemde periode kan een ieder schriftelijk/mondeling tegen het ontwerp bestemmingsplan en ontwerp planMER zienswijzen indienen. Uw schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Smallingerland, Postbus 10000, 9200 HA te Drachten.

Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-planMER of het maken van een afspraak voor het mondeling indienen van een zienswijze, kunt u een afspraak maken met de heer W. Dijkstra van de afdeling Ontwikkeling, tel. (0512)581234.

Ter inzage liggende stukken: ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2013’ inclusief bijlagen en ontwerp-raadsbesluit, ontwerp-planMER ‘bestemmingsplan Buitengebied 2013’ inclusief bijlage en ontwerp-raadsbesluit, en notitie ‘Overleg- en inspraakreacties bestemmingsplan Buitengebied 2013’.

Inzage- en reactietermijn: vrijdag 14 december 2012 t/m donderdag 24 januari 2013.

Reactiemogelijkheid: schriftelijke en mondelinge zienswijze.

Naar boven