Logo Oostflakkee
Aanmeldnotitie MER Altekleinsedijk 7 te Ooltgensplaat, Oostflakkee

Besluit aanmeldnotitie MER

Volgens categorie 14 van onderdeel D van het Besluit milieueffectrapportage 1994 geldt de MER- beoordelingsplicht bij het oprichten, wijzigen of uitbreiden van een veehouderijbedrijf indien een activiteit betrekking heeft op een inrichting met 200 of meer stuks melk-, kalf- of zoogkoeien ouder dan twee jaar en met meer dan 140 stuks vrouwelijk jongvee tot 2 jaar (Rav cat. A.1 en A.2). Er dient dan te worden nagegaan of voor de activiteit, vanwege de belangrijke nadelige gevolgen die zij voor het milieu kan hebben, een milieu-effectrapport nodig is.

Op grond van artikel 7.17 Wet milieubeheer hebben burgemeester en wethouders van Oostflakkee besloten dat voor onderstaande activiteit geen milieu-effectrapport noodzakelijk is, omdat uit de aanmeldnotitie MER blijkt dat er zich geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu voordoen die om het opstellen van een milieu-effectrapport vragen:

  • Mts. van den Oudenrijn, Altekleinsedijk 7, 3257 MA te Ooltgensplaat voor het uitbreiden van het melkrundveebedrijf naar 520 stuks melkkoeien en 80 stuks vrouwelijk jongvee. Hiervoor is de bouw van een nieuwe ligboxenstal nodig.

Het besluit ligt ter inzage vanaf 17 december 2012 gedurende zes weken op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 16.00 uur op het gemeentehuis van Oostflakkee. Degene die niet in de gelegenheid is om de stukken overdag in te zien, kan dit doen tijdens genoemde termijn op dinsdagavond van. Hiervoor moet een telefonische afspraak worden gemaakt.

Voor nadere inlichtingen en voor kopieën van de ter inzage gelegde stukken (dit laatste tegen betaling), kan contact opgenomen worden met het ISGO (tel. 0187-488111).

Naar boven