Logo Heerhugowaard
Ontwerpbestemmingsplan ‘Aansluiting N242 Beverkoog’, Heerhugowaard

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat voor vaststelling ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan “Aansluiting N242 Beverkoog”.

Het bestemmingsplan is erop gericht om het tracé van de noordelijke ontsluitingsweg van het bedrijventerrein Beverkoog planologisch mogelijk te maken. Het tracé van de noordelijke ontsluiting wordt gerealiseerd door de Berenkoog door te trekken over het Kanaal Omval-Kolhorn en aan te sluiten op de nieuwe Ovatonde-N242 Westtangent. Door de gemeente Alkmaar wordt een bestemmingsplan voorbereid. In het midden van het Kanaal Omval-Kolhorn ligt de gemeentegrens van de gemeente Heerhugowaard en van de gemeente Alkmaar. Omdat een zeer beperkt deel van de tweede ontsluiting over Heerhugowaards grondgebied komt te lopen wordt ook in Heerhugowaard het bestemmingsplan gewijzigd. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het zeer beperkte deel van het kanaal Kolhorn dat binnen de gemeentegrenzen van Heerhugowaard ligt en de aan te leggen weg tussen de brug en de Ovatonde. Daarnaast wordt een deel van het bestaande fietspad omgelegd. Ook deze omlegging is opgenomen in het bestemmingsplan.

Terinzageligging

Het ontwerpbestemmingsplan Aansluiting N242-Beverkoog ligt met ingang van vrijdag 14 december 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 en Info(n)oord, Middenweg 541a. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur. De openingstijden van Info(n)oord zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Als u bij zoekterm de naam “Aansluiting N242-Beverkoog” invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn/haar zienswijze over het ontwerpplan schriftelijk en/of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met de heer M. Waardenburg, telefoonnummer (072) 57 55273, e-mail: m.waardenburg@heerhugowaard.nl (op maandag en vrijdag aanwezig). Vrijwel gelijktijdig ligt ook het Beverkoog Noordpunt van de gemeente Alkmaar ter inzage. Hierop kan ook gereageerd worden. Meer informatie hierover is opgenomen in de bekendmaking van de gemeente Alkmaar.

Heerhugowaard, 13 december 2012

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard,

Naar boven