Logo Dronten
Vastgestelde bestemmingsplannen, ‘Rotonde Swifterweg - Lisdoddeweg (9018)’, ‘Leer- en woongebied Dronten-West (1031)’, ‘Swifterbant - Shortgolf (9017)’, Dronten

Het college van Dronten maakt bekend dat de gemeenteraad op 29 november 2012 de onderstaande bestemmingsplannen ongewijzigd heeft vastgesteld.

  • 1. “Rotonde Swifterweg - Lisdoddeweg (9018)”. Het bestemmingsplan ligt in een gebied op de kruising Swifterweg - Lisdoddeweg te Dronten en zal een rotonde met vrijliggende fietspaden mogelijk maken,

  • 2. “Leer- en woongebied Dronten-West (1031)”. Het plangebied bestaat uit het zuidelijke deel van Dronten- West Centrum waarin de basisscholen en het gezondheidscentrum zich bevinden. Aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is de bouw van lokalen voor de Dukdalf, een kinderopvang en een appartementengebouw in het plangebied,

  • 3. "Swifterbant - Shortgolf (9017)" . Het bestemmingsplan regelt de uitbreiding van het shortgolfterrein aan de Rivierduinweg 9 te Swifterbant. Het bestemmingsplan vervangt het nu geldende bestemmingsplan en maakt de uitbreiding van het bestaande terrein, een tweede driving range en het gebruik van het clubhuis voor volledige horeca mogelijk.

U kunt de betreffende stukken van 13 december 2012 tot en met 24 januari 2013 tijdens openingstijden inzien bij:

  • de publieksbalie van het gemeentehuis;

  • de openbare bibliotheek te Dronten.

Alle plannen zijn ook beschikbaar op:

Beroepschrift/voorlopige voorziening

Tijdens de beroepstermijn die ingaat na de eerste dag van de terinzagelegging kunt u binnen 6 weken een schriftelijk beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag), wanneer u:

  • tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebt ingediend;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ .Voor het digitaal verzenden moet u beschikken over DigiD.

Het besluit van de gemeenteraad van Dronten treedt in werking na het aflopen van de beroepstermijn. Ook kunt u - tijdens de beroepstermijn - een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de Voorzitter van genoemde Afdeling. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Dronten, 12 december 2012

Het college van Dronten, secretaris, R. Kool.

burgemeester, mr. A.B.L. de Jonge.

Naar boven