Logo Sint-Michielsgestel
Vaststelling bestemmingsplan ‘Seminarielaan Beekvlietstraat 1 Sint-Michielsgestel 1e herziening’, Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 6 december 2012 het bestemmingsplan ‘Seminarielaan Beekvlietstraat Sint-Michielsgestel 1e herziening’ heeft vastgesteld.

Planbeschrijving

Het woongebied ParkHagen wordt globaal begrensd door Seminarielaan, Beekvlietstraat en Schijndelseweg in Sint-Michielsgestel. Het plan omvat in totaal ca. 60 woningen, die nagenoeg volledig in aanbouw zijn. Het bestemmingsplan, vastgesteld op 13 januari 2011, voorzag in de bouw van een appartementencomplex voor ca. 15 appartementen aan de westzijde van het centrale park. Bouwfonds heeft besloten deze appartementen niet te realiseren en, in de plaats daarvan, 4 grondgebonden woningen te bouwen, in de vorm van 2 twee-onder-een-kap woningen. Voor deze wijziging is het ontwerp bestemmingsplan ‘Seminarielaan Beekvlietstraat 1e herziening’ vastgesteld.

Deze woningen moeten voldoen aan de in het bestemmingsplan voor het woongebied geformuleerde beeldkwaliteit. In hoofdstuk 2.2 en 2.3 van de toelichting van het bestemmingsplan is een beschrijving van de gewenste beeldkwaliteit opgenomen. Deze hoofdstukken zijn vastgesteld als een aanvulling/wijziging van de welstandnota (artikel 12a Woningwet). Bij de Welstandsbeoordeling geldt deze beschrijving van de beeldkwaliteit als toetsingskader.

Informatie en procedure

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 14 december 2012 tot en met 24 januari 2013 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. U kunt zich melden bij de receptie zonder voorafgaande afspraak. Buiten de openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. U kunt daarvoor bellen naar telefoonnummer (073) 553 11 11. U kunt de plannen en de bijbehorende stukken digitaal raadplegen en downloaden op de weblocatie: www.ruimtelijkeplannen.nl onder het tabblad ‘bestemmingsplannen’ en invulling van de plannaam of planID: NL.IMRO.0845.BP2012SMGBKVLTP102-VA01

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende genoemde inzagetermijn beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die destijds tegen het ontwerp-bestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Sint-Michielsgestel treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel, de secretaris, mr. A.H.P.G. van de Kerkhof

de burgemeester, mr. J.C.M. Pommer

Naar boven