Logo Gelderland
Kennisgeving ontwerp-inpassingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden rondweg Voorthuizen N303, Gelderland

Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur van de provincie Gelderland, willen een rondweg om Voorthuizen aanleggen om de verkeersproblemen in het dorp op te lossen. Uit verschillende alternatieve tracés kozen Gedeputeerde Staten in december 2010 voor een omleiding westelijk om het dorp. Van 13 december 2012 tot en met 23 januari 2013 kan iedereen formeel zijn mening geven over de plannen voor deze rondweg. Dan ligt het zogeheten ontwerp-inpassingsplan voor de rondweg N303 ter inzage, samen met het ontwerpbesluit hogere waarden (Wet geluidhinder).

Op 13 december 2012 organiseert de provincie Gelderland een inloopbijeenkomst met betrekking tot deze procedure.

Terinzagelegging

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat met ingang van 13 december 2012 tot en met 23 januari 2013 het ontwerp-inpassingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder ter inzage liggen, samen met de daarbij behorende stukken over de rondweg Voorthuizen N303.

Gedurende de terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen over het ontwerp-inpassingsplan. In dezelfde periode kunnen belanghebbenden over het ontwerpbesluit hogere waarden schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen.

Ontwerp-inpassingsplan

Het inpassingsplan Rondweg Voorthuizen N303 maakt de aanleg van een rondweg ten westen van de kern van Voorthuizen mogelijk. Het tracé begint direct ten noorden van de A1, vanaf de Baron van Nagellstaat ten zuiden van Voorthuizen, en loopt tot aan de Voorthuizerweg ten noorden van Voorthuizen. De rondweg sluit ten noorden van de begraafplaats aan op de Voorthuizerweg.

Bij de vaststelling van het inpassingsplan dienen de toelaatbare waarden krachtens de Wet geluidhinder in acht te worden genomen. Daartoe is onderzoek gedaan naar de geluidbelasting op de geluidgevoelige bestemmingen. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat hogere waarden dienen te worden vastgesteld.

Waar kunt u het ontwerp inzien?

Gedurende zes weken ligt het ontwerp-inpassingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden met de daarbij behorende stukken ter inzage:

  • bij de provincie Gelderland in het informatiecentrum in het Huis der Provincie, Markt 11, Arnhem, op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur;

  • bij de gemeente Barneveld, Raadhuisplein 2, Barneveld

  • bij de gemeente Nijkerk, Kolkstraat 27, Nijkerk;

  • bij de bibliotheek, Gerard Doustraat 22, Voorthuizen

  • digitaal op www.gelderland.nl/n303-voorthuizen

Verder zijn de stukken in elektronische vorm te raadplegen op de volgende landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.IPN303Voorthuizen-ONT1

Hoe kunt u een reactie geven op het ontwerp-inpassingsplan?

De schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan:

Gedeputeerde Staten van Gelderland

T.a.v. Petra van Burk

Postbus 9090

6800 GX Arnhem

Onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp-inpassingsplan Rondweg Voorthuizen N303, zaaknummer 2011-006527’.

Per e-mail kan dit alleen via post@gelderland.nl (t.a.v. Uitvoeren Werken/Petra van Burk, onder vermelding van zaaknummer: 2011-006527).

Hoe kunt u een reactie geven op het ontwerp-besluit hogere waarden?

De schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan:

Gedeputeerde Staten van Gelderland

T.a.v. I.R.P. van Es

Postbus 9090

6800 GX Arnhem

Onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden rondweg Voorthuizen N303, zaaknummer 2012-014986’.

Per e-mail kan dit alleen via post@gelderland.nl (t.a.v. Programmabureau/I.R.P. van Es, onder vermelding van zaaknummer: 2012-014986).

Hoe kunt u mondeling een reactie geven?

Ook mondeling kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht, Hiervoor kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Programmabureau telefoonnummer (026) 3599800. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Inloopbijeenkomst 13 december 2012

Op 13 december 2012 organiseert de provincie Gelderland een inloopbijeenkomst over het ontwerp-inpassingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden en bijbehorende stukken die ter inzage liggen. De bijeenkomst duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. U kunt binnenlopen op het door u gewenste tijdstip. Tijdens deze bijeenkomst is gedeputeerde Bieze van de provincie Gelderland ook aanwezig.

Locatie: ’t Trefpunt, Roelenengweg 25 in Voorthuizen

Naar boven