Logo Sint-Michielsgestel
Vaststelling wijzigingsplan ‘6 Hoevewoningen Achterweg Berlicum’ (art. 3.6 lid 1a Wro), Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken bekend dat zij op 4 december 2012 het wijzigingsplan “6 Hoevewoningen Achterweg Berlicum” ongewijzigd (t.o.v. het ontwerp-plan) hebben vastgesteld.

Met het wijzigingsplan is de geldende bestemming “Agrarisch” van (het grootste deel van) het perceel kadastraal bekend als Berlicum, sectie G nr. 2896, plaatselijk bekend als de Achterweg ongenummerd (tegenover huisnummer 7) te Berlicum, gewijzigd om terplekke een bouwplan van zes woningen te kunnen realiseren. Dit bouwplan heeft een hoeveachtige opzet in de vorm van een boerenerf met een hoofdgebouw (de ‘boerderij’) met twee “schuren/bijgebouwen”. In alledrie deze gebouwen zullen twee woningen worden gerealiseerd. Een groot deel van het plangebied ten zuiden van de te realiseren woningen zal hierbij een ‘groene’ landschappelijke inrichting krijgen.

In het bestemmingsplan “Kom Middelrode - Milrooijseweg (2009)” is een specifieke wijzigings-bevoegdheid voor het plan opgenomen.

Inzage en beroep

Het vaststellingsbesluit en het wijzigingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken liggen van vrijdag 14 december 2012 tot en met donderdag 24 januari 2013 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten openingstijden is inzage op afspraak mogelijk; daarvoor kunt u bellen naar telefoonnummer (073) 5531626.

Tevens kunnen genoemde stukken digitaal worden ingezien via onze gemeentelijke website.

Tegen de vaststelling van het wijzigingsplan kan gedurende genoemde inzagetermijn beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die destijds tegen het ontwerp-wijzigingsplan een zienswijze hebben ingediend bij burgemeester en wethouders. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het betreffende vaststellingsbesluit en het wijzigingsplan treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

13 december 2012

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

Naar boven