Logo Amsterdam - Oost
Kennisgeving Vaststelling bestemmingsplan Amstelstation e.o., hogere grenswaarden Wet geluidhinder en besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, Amsterdam-Oost

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost van Amsterdam maakt ingevolge artikelen 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De stadsdeelraad van Amsterdam, stadsdeel Oost, heeft bij besluit van 16 oktober 2012, nummer 351082, het bestemmingsplan Amstelstation e.o. gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, vastgesteld.

Bij besluit van 4 september 2012 (351082) heeft het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost op grond van de Wet geluidhinder besloten tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in deze wet.

Het bestemmingsplan Amstelstation en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen liggen met bijbehorende stukken met ingang van 12 december 2012 ter inzage op het hierna genoemd adres, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken:

  • bij de balie van Team Informatie van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 Amsterdam. Deze is op werkdagen geopend van 8.30 tot 17.00 uur;

  • Projectbureau Oost, Wibautstraat 214, bel voor openingstijden 020 552 9494.

Het bestemmingsplan (NL.IMRO.0363.M1006BPSTD-VG01) is met bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar via www.amsterdam.nl/ruimtelijkeplannen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplangebied wordt globaal begrensd door de spoorlijn Amsterdam Centraal - Duivendrecht in het westen, de Overzichtweg en de Hugo de Vrieslaan in het zuiden, de Bertrand Russellstraat, de Gooiseweg en de Wibautstraat in het oosten en de Ringvaart in het noorden.

Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, wordt kortheidshalve verwezen naar het besluit van de stadsdeelraadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, met bijbehorende nota van wijziging, van 16 oktober 2012, nummer 351082.

Exploitatieplan

Bij besluit van gelijke datum en nummer heeft de gemeenteraad voorts geen exploitatieplan vast te stellen omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd en geen noodzaak wordt gezien om een tijdvak of fasering te bepalen of nadere eisen, regels of een uitwerking van regels te stellen.

Hogere waarden

De voorkeursgrenswaarden voor geluid zullen zowel door het wegverkeer als door het railverkeer worden overschreden. Het is noodzakelijk hogere waarden vast te stellen omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend, dan wel bezwaarlijk zijn.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 12 december 2012 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Een belanghebbende kan met ingang van 12 december 2012 gedurende zes weken beroep instellen tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen.

Beroepen dienen te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 12 december 2012

dagelijks bestuur van het Stadsdeel Oost,

Naar boven