Logo Deventer
Ontwerpbestemmingsplan Havenkwartier, 1e partiële herziening, gemeente Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 13 december 2012 tot en met 23 januari 2013 voor iedereen ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Havenkwartier, 1e partiële herziening.

Het plangebied ligt binnen het gebied van het bestemmingsplan Havenkwartier. Deze wordt globaal begrensd door de mr. H.F. de Boerlaan, Industrieweg, Hanzeweg, het Basiskanaal en het Sluiscomplex.

inhoud

Op 13 juni 2012 is het bestemmingsplan Havenkwartier door de gemeenteraad vastgesteld. Hierna is geconstateerd dat er een tweetal omissies in het plan zijn ontstaan. Met de voorliggende herziening worden deze omissies hersteld.

Het betreft de volgende punten:

  • binnen een deel van de bestemming 'Water' is de aanduiding 'horeca' weggevallen. Het betreft een mogelijkheid voor ligplaatsen voor vaartuigen om de functie horeca tot en met de categorie 2a uit te oefenen. Ook de benaming van de aanduiding 'horeca' is niet correct. Dit moet 'horeca van categorie 2a' zijn.

  • de opgenomen benaming 'wro-zone - wijzigingsbevoegdheid' is niet correct en wijkt af van de benaming op de verbeelding van het bestemmingsplan 'Havenkwartier'. De correcte benaming moet zijn 'wro-zone - wijzigingsgebied'.

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u inzien op:

Het ontwerp bestemmingsplan kunt ook u inzien op:

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij :

  • Publiekszaken, Leeuwenbrug 81,

  • het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70,

Reageren

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Havenkwartier, 1e partiële herziening’ ligt van 13 december 2012 tot en met 23 januari 2013 ter inzage.

U kunt tot en met 23 januari 2013 reageren.

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan, dan dient u een zienswijze in. Lees hieronder hoe u op het plan kunt reageren.

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan ‘Havenkwartier, 1e partiële herziening’ dan brengt u een zienswijze in.

  • Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

  • de Gemeenteraad,

    t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer,

    Postbus 5000,

    7400 GC Deventer

    o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Havenkwartier, 1e partiële herziening’ .

  • Dien uw zienswijze digitaal in via

    www.deventer.nl/bezwaar.

  • Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar te maken bij de heer R. Keim van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “zienswijzenota”. Mogelijk worden het plan op onderdelen aangepast. Vervolgens worden het bestemmingsplan ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Het vervolg

Tegen het bestemmingsplan kan na het vaststelling van het plan door de gemeenteraad beroep aangetekend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven