Logo Veendam
Wijzigingsplan wonen/werkenlocatie Meihuizenweg vastgesteld, Veendam

Burgemeester en wethouders van Veendam maken bekend dat zij bij hun besluit van 27 november 2012 het wijzigingsplan “Bestemmingsplan Bedrijventerreinen, plan van wijziging Meihuizenweg” hebben vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het wijzigingsplan heeft betrekking op (braakliggende) gronden in het noordelijk deel van het bedrijventerrein in Wildervank, gelegen aan de zuidzijde van de Molenwijk en ten westen van de museumspoorlijn. Het plan is bedoeld om de geldende bedrijvenbestemming zodanig te wijzigen, dat een combinatie van wonen en werken met de bijbehorende infrastructuur wordt mogelijk gemaakt.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen. De belangrijkste wijziging is dat de bebouwingsgrens van de noordelijke strook kavels is aangepast.

Plan inzien

U kunt het wijzigingsplan met bijbehorende stukken inzien vanaf 12 december 2012 tot 23 januari 2013 in het gemeentehuis (Raadhuisplein 5, geopend op maandag van 12.30 tot 16.00 uur, van dinsdag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op donderdagavond tot 20.00 uur).

De stukken zijn ook te raadplegen via www.veendam.nl (Wonen → Bestemmingsplannen → Overzicht plangebieden → Bedrijventerreinen) en www.ruimtelijkeplannen.nl (een rechtstreekse link is te vinden op de website van de gemeente).

In beroep?

Tot en met 22 januari 2013 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan. Een beroep wordt ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan uitsluitend worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht, of

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht, of

  • die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn aangebracht.

U kunt ook digitaal het beroepschrift indienen bij genoemde Afdeling via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het wijzigingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Veendam, 11 december 2012

Naar boven