Logo Bergen op Zoom
Vaststelling bestemmingsplan ‘Kladde 21’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 29 november 2012 het bestemmingsplan “Kladde 21” met plannummer IMRO.0748.BP0183-0301 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied en doel

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Kladde 21 te Lepelstraat, kadastraal bekend: Halsteren, sectie M, nummer 172. Op dit perceel is thans een agrarisch complex bestaande uit een bedrijfswoning met twee (monumentale) schuren aanwezig. De agrarische activiteiten zijn inmiddels beëindigd. Het plan ziet op de omzetting van de agrarische bestemming naar een woonfunctie. Hierbij wordt de bestaande bedrijfswoning een burgerwoning, de grote schuur wordt verbouwd tot een burgerwoning en de tweede schuur wordt in gebruik genomen als bijgebouw bij de voormalige bedrijfswoning. Onderdeel van dit plan is het behoud en herstel van de cultuurhistorische waarde. Dit bestemmingsplan vormt hiervoor het juridisch-planologische kader.

Inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 17 december 2012 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0183-0301).

Beroep

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 200019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening en Vergunningen via telefoonnummer 0164 - 277 508.

Bergen op Zoom, 14 december 2012

Naar boven