Logo Someren
Ter inzage startdocument uitbreiding pluimveebedrijf Jofra Poultry, Houtbroekstraat 8 te Someren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken bekend dat ten behoeve van de uitbreiding van het pluimveebedrijf aan de Houtbroekstraat 8 te Someren een milieueffectrapportage wordt opgesteld.

Milieueffectrapportage

Om de uitbreiding van het pluimveebedrijf mogelijk te maken, wordt het agrarisch bouwblok van vorm veranderd. Door de vormverandering kunnen twee extra stallen worden gebouwd en het aantal dieren wordt uitgebreid. De plan-m.e.r. is bedoeld om het milieubelang volwaardig en vroegtijdig een plaats te geven in de plan- en besluitvormingsprocedure. Het rapport geeft de te verwachten milieueffecten weer van de ontwikkelingen die door het wijzigingsplan worden mogelijk gemaakt.

Ter inzage

De procedure begint met de publicatie van het startdocument waarin de reikwijdte en het detailniveau van het milieueffectrapport worden beschreven. Door het formuleren van de reikwijdte en het detailniveau wordt duidelijk welke informatie het rapport moet bevatten om de mogelijke effecten van de ontwikkeling op de omgeving goed te kunnen afwegen.

Het startdocument ligt van donderdag 13 december 2012 tot en met woensdag 23 januari 2013 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) van het gemeentehuis in Someren. Het KCC is op werkdagen van 9:00 tot 12:00 geopend. Wanneer u het startdocument wenst in te zien buiten openingstijden, dient u daartoe een afspraak te maken. De notitie is tevens in te zien via de website www.someren.nl.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen kenbaar maken over het startdocument en het voornemen een milieueffectrapport op te stellen ten behoeve van de uitbreiding van het pluimveebedrijf aan de Houtbroekstraat 8 te Someren. Indien daartoe aanleiding bestaat, werken de ingediende reacties rechtstreeks door in het milieueffectrapport. De beantwoording van de zienswijzen op het startdocument worden gebundeld in de Nota van Antwoord, welke onderdeel gaat uitmaken van het rapport.

Uw zienswijze op het startdocument planMER ten behoeve van de uitbreiding van het pluimveebedrijf aan de Houtbroekstraat 8, kunt u binnen bovenstaande termijn kenbaar maken. Uw schriftelijke reactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Indien u een mondelinge reactie wilt indienen, kunt u dit doen door een afspraak te maken met mevrouw P. van Mil van de afdeling VROM, tel. 0493-494888.

Naar boven