Logo Schiedam
Voorontwerp-bestemmingsplan ‘Havens’, Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 1.3.1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan 'Havens' (NL.IMRO.0606.BP0023) wordt voorbereid. Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt tot 16 januari 2013 voor inspraak ter inzage.

Aanleiding

De gemeente Schiedam is bezig haar bestemmingsplannen te actualiseren. Het bestemmingsplan 'Havens' betreft de bedrijventerreinen gelegen aan de havenbekkens van de Wiltonhaven en de Wilhelminahaven en de groenstructuur en woningbouwlocatie rond de Houthaven. Voor dit gebied is een herziening van de daar nu geldende bestemmingsplannen noodzakelijk. Uitgangspunten bij het bestemmingsplan zijn het consolideren van de bestaande situatie, waarbij bedrijven de ruimte krijgen hun bedrijfsvoering te continueren en uit te breiden, en het consolideren en waar mogelijk beperken van de milieu-invloed van bedrijven op de omgeving.

Plangebied

Het plangebied betreft de bedrijventerreinen Vijfsluizen, Wilhelminahaven en de landtong bij de Havenstraat. Aanvullend maakt ook de groenstructuur en de woningbouwlocatie aan de oostzijde van de Houthaven, waarvoor in 2011 een projectbesluit is genomen, deel uit van het plangebied.

Inspraak

Voor de wettelijke procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan te starten wordt het voorontwerp van het bestemmingsplan tot 16 januari 2013 voor inspraak ter inzage gelegd. Dit doen wij om tijdig een beeld te krijgen van de wensen en behoeften van bewoners, gebruikers en omwonenden van het plangebied en om deze, waar mogelijk, mee te nemen in de verdere procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is van maandag tot vrijdag zonder afspraak geopend van 9:00 tot 13:00 uur. Met afspraak is het KCC op maandag en vrijdag geopend van 14:00 tot 17:00 uur en op woensdag en donderdag van 14:00 tot 20:00 uur. Het voorontwerp-bestemmingsplan is digitaal in te zien via http://www.schiedam.nl/Def/Schiedam/Gemeente/Ruimtelijke-plannen/Voorontwerp-bestemmingsplan-Havens.html.

Inspraakreacties tegen het voorontwerp kunt u schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders van Schiedam, t.a.v. Afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed en Grondzaken, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Uw reactie kunt u ook per mail zenden naar b.hovens@schiedam.nl.

Mocht u naar aanleiding van het voorontwerp-bestemmingsplan nog vragen hebben dan kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen met de heer S.J.C. Hovens van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Vastgoed en Grondzaken.

Vervolg procedure bestemmingsplan

De reacties welke in het kader van de inspraak worden ontvangen worden betrokken op het ontwerp-bestemmingsplan. Indieners van een inspraakreactie zullen hierover schriftelijk worden geïnformeerd. Het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan zal in het eerste kwartaal van 2013 als ontwerp ter inzage worden gelegd. Daarbij wordt eenieder in de gelegenheid gesteld zienswijzen in te dienen tegen het bestemmingsplan. Het ter inzage leggen van het ontwerp-bestemmingsplan zal op de gebruikelijke wijze bekend worden gemaakt.

Naar boven