Kennisgeving ontheffing Besluit organische oplosmiddelen in verven en vernissen milieubeheer(terinzagelegging beschikking), Agentschap Nl

Ontheffingsaanvraag KIE12-023

De minister van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij naar aanleiding van de aanvraag d.d. 13 februari 2012, van Sleutelwerk, Strijkviertel 59E te De Meern, een besluit tot ontheffing ingevolge artikel 9.2.2.7 van de Wet milieubeheer van het verbod in artikel 2, eerste lid, van het Besluit organische oplosmiddelen in verven en vernissen milieubeheer (BOOVV) heeft verleend voor:

  • het in Nederland in voeren of aan een ander ter beschikking stellen, van producten voor de restauratie van beschermde monumenten of het onderhoud van klassieke voertuigen.

Aan de vergunning zijn voorschriften verbonden om nadelige gevolgen voor mensen, dieren, planten en goederen te beperken.

Procedure

Voor de behandeling van bovengenoemde aanvraag is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure doorlopen, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Naar aanleiding van de op 13 februari 2012 ontvangen ontheffingsaanvraag zijn vanaf 24 oktober 2012 de aanvraag en de ontwerpbeschikking ter inzage gelegd. Hierop zijn geen zienswijzen ingediend. Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Inzage aanvraag en ontwerpbeschikking

De aanvraag, het definitieve besluit en de overige relevante stukken liggen vanaf 19 december 2012, ter inzage bij:

Agentschap NL

Divisie Milieu en Leefomgeving

Kenniscentrum InfoMil

Prinses Beatrixlaan 2

Postbus 93144

2509 AC DEN HAAG

Openingstijden: van 9.00 uur tot 17.00 uur

Beroep

Ingevolge de artikelen 9.2.2.7 en 20.1 van de Wet milieubeheer kan van 19 december 2012 tot en met 30 januari 2013 beroep tegen de beschikking ingesteld worden door:

  • a. belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht overeenkomstig artikel 3:15 en 3:16 van de Algemene wet bestuursrecht;

  • b. enige andere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 3:15 en 3:16 van de Algemene wet bestuursrecht een zienswijze naar voren te brengen.

Het beroepschrift moet van een datum, naam en adres van de indiener zijn voorzien. De indiener dient duidelijk aan te geven waarom hij tegen deze beschikking beroep aantekent.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige voorziening wordt gevraagd, wordt de beschikking niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven