Besluit instemming winningsplan Blija-Zuid, Ministerie van Economische Zaken

KENNISGEVING

Mijnbouwwet

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 6 december 2011 heeft de toenmalige Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (thans: Minister van Economische Zaken) een aanvraag van de Nederlandse Aardoliemaatschappij B.V. ontvangen om in overeenstemming met artikel 34, derde lid, van de Mijnbouwwet in te stemmen met het plan voor de winning van het voorkomen Blija-Zuid. Dit voorkomen ligt in de gemeenten Ferwerderadiel en Dongeradeel.

Het winningsplan gaat in op planmatig beheer van het voorkomen en het risico van schade ten gevolge van bodembeweging, die door de winning van het voorkomen mogelijk kan worden veroorzaakt. Het ontwerpbesluit heeft van 30 augustus 2012 tot en met 11 oktober 2012 ter inzage gelegen.

Op 13 december 2012 legt de Minister van Economische Zaken de volgende documenten (met uitzondering van de vertrouwelijke bedrijfs- en fabricagegevens en gegevens die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer) ter inzage:

  • het winningsplan;

  • het besluit;

  • het ontwerpbesluit;

  • het advies van Staatstoezicht op de Mijnen en TNO, en

  • het advies van de Technische commissie bodembeweging.

De stukken liggen met ingang van 20 december 2012 tot en met 31 januari 2013 tijdens reguliere openingstijden, ter inzage bij:

  • gemeente Ferwerderadiel, Hegebeintumerdyk 2 te Ferwert;

  • gemeente Dongeradeel, Koningstraat 13 te Dokkum;

  • Ministerie van Economische Zaken, Informatiecentrum, Bezuidenhoutseweg 30 te Den Haag.

Tot en met 1 februari 2013 kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG, tegen het besluit tot instemming met het winnings-plan Blija-Zuid beroep worden ingesteld door:

  • a. belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

  • b. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;

  • c. belanghebbenden die beroep willen instellen tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

  • d. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen ziens-wijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het instellen van beroep tegen de besluiten tot instemming met het winningsplan geschiedt door indiening van een ondertekend beroepschrift dat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit of de besluiten waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep bevat.

Daarnaast dient u in het beroepschrift aan te geven tegen welk specifiek besluit beroep wordt ingesteld, aan wie het besluit is gericht en op welke datum het besluit is genomen.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Het besluit treedt op 3 februari 2013 in werking, behalve indien gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan. Eerst nadat op dat verzoek is beslist, treedt het besluit in werking.

Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot M. Traas, telefoon 070 - 379 72 98.

Naar boven