Logo Utrecht (Utr)
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Smakkelaarsveld, Binnenstad en besluit hogere waarden (Wet Geluidhinder), gemeente Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet Geluidhinder jo. afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 13 december 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Smakkelaarsveld, Binnenstad;

  • het ontwerpbesluit hogere waarden vanwege het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde als gevolg van het verkeerslawaai HW 1067 (artikel 83 van de Wet Geluidhinder).

Plangebied en doelstelling

Het bestemmingsplangebied is gelegen direct ten noorden van Hoog Catharijne en maakt een integrale herinrichting van het Smakkelaarsveld mogelijk. De HOV banen worden ingepast en er ontstaat ruimte voor de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw. Daarnaast wordt het Smakkelaarsveld heringericht en de Leidsche Rijn verbreed en verbonden met de Catharijnesingel.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan als vervat in GML-bestand NL.IMRO.0344.BPSMAKKELAARSVELD-0301 bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart)  alsmede het ontwerpbesluit hogere waarden ligt met ingang van donderdag 13 december 2012 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 23 januari 2013 ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

    Dit inzagepunt is vanaf 1 januari 2013 gesloten.

  • Balie Bouwen, Wonen en Ondernemen

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Let op: gedurende de Kerstperiode kunnen openingstijden afwijken.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien. De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden indienen bij:

De Raad van de gemeente Utrecht

p/a Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Juridische Zaken

De heer R.W.C. Crusio

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: Ontwerpbestemmingsplan Smakkelaarsveld, Binnenstad

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860281) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van ter inzage legging. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven