Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit voor het project Dijkverbetering het Gein

Van 9 augustus 2012 t/m 19 september 2012 heeft het ontwerp Dijkverbeteringsplan het Gein ter inzage gelegen. Het dijkverbeteringsplan is een projectplan als bedoeld in artikel 5.4 lid 1 Waterwet. Voor de vaststelling van het dijkverbeteringsplan heeft een m.e.r.-beoordeling plaatsgevonden. Uit deze beoordeling blijkt dat de dijkverbetering het Gein geen belangrijk negatief effect heeft op het milieu in het plangebied. Het Dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht heeft daarom een m.e.r.-beoordelingsbesluit vastgesteld waarin is aangegeven dat voor de dijkverbetering het Gein geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van art. 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden projectplan voor de dijkverbetering als bedoeld in artikel 5.4 lid 1 van de Waterwet, rechtsreeks in hun belang worden getroffen. Belanghebbenden kunnen wel hun bedenkingen tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit kenbaar maken bij hun beroep tegen het vastgestelde dijkverbeteringsplan.

Procedure

Het vastgestelde dijkverbeteringsplan wordt van 13 december t/m 24 januari 2013 ter inzage gelegd. Tijdens de beroepsprocedure ten aanzien van dat besluit, kan tevens beroep worden ingediend naar aanleiding van dit m.e.r.-beoordelingsbesluit.

Inzage

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen van 14 december 2012 tot en met 24 januari 2013 ter inzage bij:

  • het kantoor van Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht en Waternet,

  • Korte Ouderkerkerdijk 7, 1096 AC Amsterdam

  • het gemeentehuis van De Ronde Venen, Croonstadtlaan 111, 3641 AL Mijdrecht

  • bibliotheek Abcoude, Broekzijdselaan 46b, 1391 XL Abcoude

Tevens kunt u het m.e.r.-beoordelingsbesluit raadplegen op de website: http://www.agv.nl/hetgein.

Inlichtingen

Voor meer informatie over het m.e.r.-beoordelingsbesluit kunt u telefonisch contact opnemen met projectteam het Gein via telefoonnummer 0900 - 9394 (lokaal tarief). U kunt ook een e-mail sturen naar dijkverbeteringhetgein@waternet.nl.

Naar boven