Logo Den Helder
Ontwerpbestemmingsplan De Schooten 2012, Den Helder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maken bekend dat ingevolge van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 14 december 2012 voor een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 24 januari 2013) voor een ieder ter inzage ligt:

het ontwerp bestemmingsplan De Schooten 2012, het ontwerpbesluit, alsmede op het plan betrekking hebbende stukken.

Het bestemmingsplan geeft een visie weer voor deze wijk waarvan de grenzen globaal gevormd worden door de Ravelijnweg/Waddenzeestraat in het Noorden, het Noordhollands kanaal in het oosten, de Doggersvaart in het zuiden en de spoorbaan in het westen.

Het bestemmingsplan voorziet in het vastleggen van de bestaande toestand/rechten en beleid ten aanzien van de woningen, woongebouwen, de bedrijven, groen water en bijbehorende wegen. Ook worden in het plan de belangen gewaarborgd die betrekking hebben op:

  • De in de nabijheid van het plan gelegen munitiedepot van defensie;

  • De binnen het plangebied gelegen secundaire waterkering;

  • De woningrenovaties van de Woningstichting Den Helder b.v..

Het bestemmingsplan voorzien niet in nieuwe woonbebouwing, afgezien van de mogelijkheid tot het onder voorwaarden realiseren van aan- en uitbouwen en bijgebouwen bij de woonbebouwing.

Het ontwerp bestemmingsplan De Schooten 2012 ligt op de volgende wijze ter inzage:

  • elektronische via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • als pdf bestand, inclusief bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.denhelder.nl;

  • bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Gedurende genoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan met het daarbij behorende ontwerpbesluit kenbaar maken bij de Gemeenteraad van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA, Den Helder. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met een medewerker van het team planontwikkeling van de Afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen van de gemeente Den Helder, telefoon 0223-678 817.

Naar boven