Logo Sint-Oedenrode
Gedeeltelijke intrekking reactieve aanwijzing bestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Oedenrode’ (‘wonen’), Sint Oedenrode

Burgemeester en Wethouders van Sint-Oedenrode maken op grond van artikel 3.8, lid 3. van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

De gemeenteraad van Sint-Oedenrode heeft in de vergadering van 15 maart 2012 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Oedenrode’ NL.IMRO.BP0846.BP2011BUIOUBUGEB11-va01 gewijzigd vastgesteld.

Op 24 april 2012 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant een aanwijzing als bedoeld in artikel 3.8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening gegeven op het vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Oedenrode’. De consequentie van de aanwijzing is dat het vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Oedenrode’ niet in stand bleef voor de onderdelen die zijn opgenomen in het aanwijzingsbesluit.

Gedeputeerde Staten hebben op 20 november 2012 besloten hun aanwijzingsbesluit van 24 april 2012 gedeeltelijk in te trekken. De intrekking heeft betrekking op aanwijzing 1 ten aanzien van de bestemming “Wonen” met uitzondering van de bestemmingen “Wonen” met specifieke aanduiding ‘maximale inhoud (m3)’.

Nu Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 20 november 2012 hun aanwijzing gedeeltelijk hebben ingetrokken, vervalt deze voor de bestemming “Wonen” op de verbeelding van het bestemmingsplan. Dit betekent dat de vaststelling van het bestemmingsplan voor dit onderdeel alsnog in stand is gebleven.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken waaronder de gedeeltelijke intrekking van het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten liggen vanaf vrijdag 7 december 2012 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur bij het publieksplein van het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1 te Sint-Oedenrode.

U kunt de stukken ook raadplegen op de gemeentelijke website via de rechtstreekse link: www.sint-oedenrode.nl onder info - inwoners - bestemmingsplannen - bestemmingsplannen in procedure - Gedeeltelijke intrekking reactieve aanwijzing bestemmingsplan Buitengebied Sint-Oedenrode ('Wonen');

Tevens is het bestemmingsplan raadpleegbaar op:

de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9930.intrekra0846bgoed-va01 (gedeeltelijke intrekking van het aanwijzigingsbesluit);

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9930.ra0846bgoedgc-gc02

(geconsolideerde versie vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied).

Instellen beroep

Tijdens bovengenoemde inzagetermijn van 6 weken kan beroep worden ingesteld tegen de onderdelen van het vastgestelde bestemmingsplan, die door de gedeeltelijke intrekking van het aanwijzingsbesluit alsnog in stand zijn gebleven.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Nadrukkelijk wordt aangegeven dat het instellen van beroep alleen mogelijk is voor het onderdeel waarover Gedeputeerde Staten hebben besloten hun recreatieve aanwijzing in te trekken, te weten de bestemming “Wonen” met uitzondering van de bestemmingen “Wonen” met specifieke aanduiding ‘maximale inhoud (m3)’.

Voorlopige voorziening

De werking van de onderdelen van het vastgestelde bestemmingsplan, die door de gedeeltelijke intrekking van het aanwijzingsbesluit alsnog in stand zijn gebleven, wordt door het instellen van beroep niet geschorst.

Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan degene die beroep instelt tegelijkertijd met het indienen van beroep aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) te treffen. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang is gelegen in de schorsing van het besluit. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, (Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage) treed het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Volledigheidshalve wordt gemeld dat aan het indienen van beroep, evenals aan het aanvragen van een voorlopige voorziening, griffierechten zijn verbonden. Deze worden bij de indiener in rekening gebracht door de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de heer J. den Otter van het team Ruimtelijke Ordening (0413-481337)

Naar boven