Logo Veldhoven
Onherroepelijke bestemmingsplannen ‘Schippershof’, ‘Schoot 16–19’, ‘Berkt 2000, Severinus’, ‘Inrichtingsplan Wintelre-Oerle’, Veldhoven

Burgemeester en wethouders van Veldhoven maken bekend, dat tegen de onderstaande vastgestelde bestemmingsplannen geen beroep is ingesteld. De plannen zijn daarmee op 16 november 2012 onherroepelijk geworden.

Naam

– Bestemmingsplan 'Schippershof, Oerle'

Het bestemmingsplan voorziet in het mogelijk maken van woningbouwontwikkeling op het terrein van oliehandel Schippers aan de Oude Kerkstraat 42-42a. Het plan is te raadplegen via de website www.veldhoven.nl. trefwoord ‘bestemmingsplan Schippershof Oerle’.

– Bestemmingsplan ‘Schoot 16-19’

Het bestemmingsplan voorziet in beëindiging van het agrarisch bedrijf aan de Schoot 19 en een verplaatsing van de bedrijfsactiviteiten naar het perceel Schoot 16. Op het perceel Schoot 19 zal de bestemming gewijzigd worden naar een woonbestemming. Het plan is te raadplegen via de website www.veldhoven.nl. trefwoord ‘bestemmingsplan Schoot’

– Bestemmingsplan ‘Berkt 2000, herziening Severinus 2011’.

Het bestemmingsplan ‘Berkt 2000, herziening Severinus 2011’ voorziet in het herinrichten van het complex aan de Berkt, op de locatie Wilgeman, zodat daar een nieuw dagbestedingscentrum alsmede 2 nieuwe woongebouwen kunnen worden gebouwd. Het plan is te raadplegen via de website www.veldhoven.nl. trefwoord ‘bestemmingsplan berkt heziening Severinus’.

– Wijzigingsplan 'Natuurontwikkeling inrichtingsplan Wintelre-Oerle'.

Het plan is de toepassing van een wijzigingsbevoegdheid uit het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009’. Het voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het omzetten van de bestemming ‘Agrarisch’, ‘Agrarisch met waarden - Natuurwaarden’, of ‘Agrarisch met waarden - Landschappelijke, cultuurhistorische en/of abiotische waarden’. naar de bestemming ‘Natuur’.

Ten behoeve van de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit van het landelijk gebied in de omgeving Wintelre-Oerle is een inrichtingsplan opgesteld. Dit inrichtingsplan is een coproductie van de gemeenten Eersel en Veldhoven, Waterschap De Dommel, ZLTO, provincie Noord-Brabant, Ministerie van Defensie, Kadaster en Dienst Landelijk Gebied. Doel van het opgestelde inrichtingsplan is om de ruimtelijke kwaliteit van het gebied naar een hoger niveau te tillen middels nieuwe impulsen voor landbouw, natuur, water en recreatie. Aan de hand van diverse concrete projecten krijgt het gebied een gedaanteverandering. Het plan is te raadplegen via de website www.veldhoven.nl. trefwoord ‘bestemmingsplan Inrichtingsplan’.

U kunt de bestemmingsplannen op afspraak inzien bij de afdeling Maatschappelijke en Stedelijke Ontwikkeling, Meiveld 1, 5501 KA te Veldhoven.

De plannen zijn tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl,

Hebt u vragen of opmerkingen over de inhoud van dit artikel, neemt u dan telefonisch contact op met de afdeling Maatschappelijke en Stedelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14040 of via email gemeente@veldhoven.nl

Veldhoven, 12 december 2012

Naar boven