Logo Peel en Maas
Twee ontwerpbestemmingsplannen en één ontwerpbeeldkwaliteitsplan voor een nieuw dorpshart van Grashoek, Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht de ontwerpbe-stemmingsplannen ‘Dorpshart Grashoek’ en ‘Dorpshart Grashoek - 3 woningen aan het plein’ ter inzage liggen. Ook ligt het ontwerpbeeldkwaliteitsplan voor een aantal nieuwbouwwoningen (gelegen aan het plein) ter inzage. Dit op grond van artikel 12a Woningwet en de gemeentelijke inspraakverordening.

Inhoud ontwerpbestemmingsplannen

De ontwerpbestemmingsplannen voorzien in een juridisch-planologische regeling voor de herinrichting van een deel van de kern van Grashoek. Onder meer maken deze bestemmingsplannen de herinrichting van een nieuw plein mogelijk, en wordt voorzien in nieuwbouw van (samen) ca. 22 woningen. Het plangebied van bestemmingsplan ‘Dorpshart Grashoek’ ligt in de kern van Grashoek in de nabijheid van de kruising van de Roomweg met de Pastoor Vullinghsstraat, de kerk en beide begraafplaatsen. Het plangebied van bestemmingsplan ‘Dorpshart Grashoek - 3 woningen aan het plein’ behelst een kadastraal perceel in de kern van Grashoek, gelegen naast de kerk.

Inhoud ontwerpbeeldkwaliteitsplan

Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan heeft betrekking op de nieuwe woningen aan het (nieuwe) plein in Grashoek. Dit ontwerpbeeldkwaliteitsplan beoogt de kwaliteit van de nieuwe woningen aan het (nieuwe) plein in Grashoek te waarborgen.

Wilt u de ontwerpbestemmingsplannen en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan inzien?

Iedereen kan het ontwerpbeeldkwaliteitsplan en de twee ontwerpbestemmingsplannen en de onderliggende stukken inzien van 6 december 2012 tot en met 16 januari 2013. De ontwerbestemmingsplannen zijn samen met de hierbij behorende stukken digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl → ‘leven en werken’ → ‘ruimtelijke ordening’. het IDN-nummer van de ontwerpbestemmingsplanen is: NL.IMRO.1894.BPL0056-ON01 en NL.IMRO.1894.BPL0062-ON01; De ontwerpbestemmingsplannen en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl; Een papieren versie van het ontwerpbeeldkwaliteitsplan en de ontwerpbestemmingsplannen met de daarop betrekking hebbende stukken liggen in het gemeentehuis, bij de publieksbalie, tijdens openingstijden ter inzage.

Informatie avond

Op 17 december 2012 vindt er een informatieavond plaats over het nieuwe dorpshart voor Grashoek. Onder meer wordt informatie gegeven over het hierboven genoemde ontwerpbestemmingsplan. Deze informatieavond wordt gehouden in gemeenschapshuis De Ankerplaats (Pastoor Vullinghsstraat 3, 5985 PG in Grashoek), vanaf 19.30 uur. Omwonenden en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom. Op deze avond wordt u nader geïnformeerd en kunt u vragen stellen over het ontwerpbestemmingsplan.

Termijn van inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van 6 december 2012 tot en met 16 januari 2013.

Indienen zienswijzen

Tijdens de eerder genoemde termijn van inzage kan iedereen een schriftelijke zienswijze omtrent de ontwerpbestemmingsplannen en/of het ontwerpbeeldkwaliteitsplan indienen bij de gemeenteraad van Peel en Maas, postbus 7088, 5980 AB Panningen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze omtrent de ontwerpbestemmingsplannen maakt u een afspraak met de behandelend ambtenaar, mevrouw F. Limpens, bereikbaar via 077 306 66 66.

Panningen, 5 december 2012

Naar boven