Logo Urk
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Waterwijk, Urk

Burgemeester en Wethouders van Urk maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.42 Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 25 oktober 2012 het bestemmingsplan Waterwijk gewijzigd heeft vastgesteld.

Waterwijk

Het plangebied bestaat uit een woonwijk in de polder. Het plan legt een nieuwe ontwikkeling vast. Aan de noordzijde wordt het plan begrensd door de Kotter met daarachter de Zeewijk, aan de westzijde door de Polderwijk. Ten zuiden van het plan bevindt zich de Urkerweg, aan de oostzijde het buitengebied.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn hoofdzakelijk naar aanleiding van zienswijzen aangebracht. Zo zijn enkele woonbestemmingen van locatie verwisseld en is een zeer klein gedeelte van het plangebied komen te vervallen. Daarnaast zijn enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Het betreft hier met name aanpassingen van ondergeschikte aard in de toelichting, regels en/of verbeelding die na de terinzagelegging aan het licht zijn gekomen.

Het bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 7 december 2012 gedurende zes weken tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij het Gemeenteportaal, afdeling Publiekszaken, Singel 9 te Urk. Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen via de website van de gemeente Urk: www.urk.nl, onder ‘visie en beleid’ > ‘bestemmingsplannen’.

De interactieve verbeelding van de Waterwijk is te vinden op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0184.BP2010Waterwijk-0004.

De bronbestanden zijn te vinden op: http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/urk.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken (art. 6.13 Awb);

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Urk bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Op het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Waterwijk’ is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het raadsbesluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Urk, 6 december 2012

Burgemeester en wethouders van Urk P.C. van Maaren, burgemeester

M. Bogerd, secretaris

Naar boven