Logo Papendrecht
Inspraak op concept beheersverordening Woongebied, gemeente Papendrecht

Burgemeester en wethouders van Papendrecht bieden op grond van de inspraakverordening de mogelijkheid om gedurende vier weken in te spreken op de ontwerp beheersverordening Woongebied.

De vigerende bestemmingsplannen dienen ingevolge de Wet ruimtelijke ordening geactualiseerd te worden. Omdat in het gebied geen ontwikkelingen zijn voorzien kan aan deze actualisatieverplichting worden voldaan door een beheersverordening vast te stellen. De beheersverordening is in hoofdzaak gebaseerd op de op 20 september 2012 vastgestelde Nota van uitgangspunten woongebieden en de vigerende bestemmingsplannen en is conserverend van karakter. Het besluitgebied van de beheersverordening wordt gevormd door het grootste deel van de woongebieden van Papendrecht, met inbegrip van een aantal kleinere bedrijventerreinen en voorzieningclusters. Het gaat om de wijken Molenvliet, Westpolder, Kraaihoek, Wilgendonk, Middenpolder en Oostpolder, inclusief Oosteind en Matena. Ook zijn de percelen Kraaihoek 6 en Kerkbuurt 56 meegenomen.

De beheersverordening bestaat uit een verbeelding van het besluitgebied, regels en een toelichting. Qua vormgeving is een beheersverordening vergelijkbaar met een bestemmingsplan. De procedure van totstandkoming is veel korter. Voor burgers, bedrijven en belanghebbenden is het nu bekendgemaakte inspraakmoment het enige moment om te reageren op de beheersverordening.

Het is mogelijk op verzoek een toelichting op het plan te krijgen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, taakveld Ruimtelijke ordening via onderstaande contactgegevens.

De concept beheersverordening Woongebied ligt van donderdag 6 december tot en met maandag 7 januari 2013 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Markt 22.

De stukken kunnen tijdens openingstijden op werkdagen worden ingezien op de leestafel of op afspraak (telefoonnummer 14078). De stukken kunnen ook op de gemeentelijke website (www.papendrecht.nl) worden ingezien en gedownload.

Tijdens de termijn van ter inzage legging bestaat de mogelijkheid schriftelijk op de stukken te reageren. Deze reacties kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 11, 3350 AA Papendrecht. Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage legging, een afspraak te worden gemaakt met de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, taakveld Ruimtelijke ordening (14078). Het is niet mogelijk telefonisch uw inspraakreactie kenbaar te maken.

Na afloop van de inspraaktermijn zullen de ingekomen reacties worden samengevat in een eindverslag van de inspraakprocedure en betrokken worden bij de besluitvorming tot vaststelling.

5 december 2012

Burgemeester en wethouders van Papendrecht, de secretaris, R.G. Beek.

De burgemeester, C.J.M. de Bruin.

Naar boven