Logo Oss
Ontwerpbestemmingsplan ‘Hamelspoelweg 12 – Herpen – 2012’ in procedure, gemeente Oss

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan ‘Hamelspoelweg 12 – Herpen – 2012’. Hieronder leggen wij uit wat het ontwerpbestemmingsplan inhoudt. Ook leest u hoe u kunt reageren.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke functies grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of een bedrijf. Ook regelt het plan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplannen in het bestemmingsplan passen.

Waar gaat dit ontwerpbestemmingsplan over?

De gemeente wil een nieuw bestemmingsplan vaststellen voor het perceel Hamelspoelweg 12 in Herpen. De locatie Hamelspoelweg 12 te Herpen heeft op dit moment een agrarische bedrijfsbestemming. Op de locatie zijn naast de bedrijfswoning stallen met een oppervlakte van meer dan 5.500 m2 en een mestbassin aanwezig.

De eigenaar wil de locatie herontwikkelen tot een paardenfokkerij. De eigenaar sloopt hiervoor de varkensstallen en het mestbassin. Daarnaast zal het agrarische bouwblok worden verkleind. Om deze herontwikkeling financieel verantwoord te kunnen laten plaatsvinden, realiseert hij twee woningen aan de noordzijde van het perceel, aan de Molenstraat. De eigenaar zorgt ook voor landschappelijke inpassing van het plangebied.

Hoe kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

U kunt van donderdag 13 december 2012 tot en met woensdag 23 januari 2013 de volgende stukken inzien:

  • het ontwerpbestemmingsplan

  • andere stukken over het ontwerpbestemmingsplan, zoals de toelichting

Waar en hoe kunt u de stukken inzien?

U kunt de stukken inzien:

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPhamelsplweg12hrp-ON01.

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan

U kunt reageren van donderdag 13 december 2012 tot en met woensdag 23 januari 2013. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

Wilt u mondeling reageren? Maakt u hiervoor dan een afspraak met mevrouw C. Rollfs of Roelofs, via telefoonnnummer [0412] 62 99 11.

Wilt u schriftelijk reageren op het ontwerpbestemmingsplan? Stuurt u dan een brief aan

De gemeenteraad van Oss

Ter attentie van de afdeling SROL

Postbus 5

5340 AB OSS

In uw brief geeft u aan waarom u het wel of niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan.

U kunt uw reactie toelichten aan een hoorcommissie, maar u bent dit niet verplicht. De hoorcommissie bestaat uit drie leden van de gemeenteraad.

Wilt u uw zienswijze toelichten? Vermeldt u dit dan in uw zienswijze. Doet u dit niet, dan stuurt de hoorcommissie u geen uitnodiging.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Beltu dan met mevrouw C. Rollfs of Roelofs, telefoonnummer [0412] 62 99 11.

Naar boven