Logo Gelderland
Bekendmaking goedkeuringsbesluit projectplan Verlegging primaire waterkering Voorstadslaan Nijmegen

Met deze bekendmaking brengen wij u op de hoogte van de genomen besluiten met betrekking tot de verlegging van een deel van de primaire waterkering aan de Voorstadslaan ter hoogte van het toekomstige woongebied Handelskade (voormalige Gelderlanderterrein) in Nijmegen.

Tevens informeren wij u over de mogelijkheid hiertegen in beroep te gaan bij de Raad van State. De besluitvorming en coördinatie over de dijkverlegging gebeurt op basis van de Waterwet. Bij dit project zijn meerdere overheden betrokken. Gedeputeerde Staten vervullen een coördinerende rol.

De te verleggen primaire waterkering ligt ten noorden van de Voorstadslaan te Nijmegen en wordt begrensd door het spoortracé Arnhem - Nijmegen in het oosten en de aansluiting met de Waalbandijk in het westen. Op deze locatie stond het pand van De Gelderlander. Op dit terrein wil Ontwikkelingsbedrijf Waalfront woningbouw realiseren en daarvoor moet de primaire waterkering over een lengte van circa 120 meter verlegd worden.

De beheerder van de waterkering, waterschap Rivierenland, stelt hiervoor een projectplan vast en is voornemens de verlegging van de primaire waterkering in 2013 uit te voeren in samenwerking met Ontwikkelingsbedrijf Waalfront.

Het ontwerp-projectplan en de ontwerp-omgevingsvergunning van de gemeente Nijmegen met relevante stukken hebben van 19 juli 2012 tot en met 29 augustus 2012 ter inzage gelegen.

In deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.

Op 30 november 2012 hebben Gedeputeerde Staten van Gelderland op grond van artikel 5.7 van de Waterwet, goedkeuring verleend aan het projectplan verlegging primaire waterkering Handelskade Nijmegen, zoals vastgesteld door het algemeen bestuur van het waterschap Rivierenland op 26 oktober 2012.

De omgevingsvergunning van de gemeente Nijmegen is verleend op 13 november 2012.

Terinzagelegging

Het besluit van het algemeen bestuur van het waterschap Rivierenland tot vaststelling van het projectplan, ons goedkeuringsbesluit, de omgevingsvergunning en de overige stukken, liggen gedurende 6 weken ter inzage van donderdag 13 december 2012 tot en met woensdag 23 januari 2013, op de voor de hieronder genoemde instanties gebruikelijke openingstijden:

  • waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1 te Tiel;

  • gemeente Nijmegen, Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen;

  • provincie Gelderland, Informatiecentrum in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem.

Indien u niet in staat bent tijdens kantooruren de ter inzage gelegde stukken in te zien, dan kunt u contact opnemen met de provincie Gelderland (zie onderstaand telefoonnummer).

De stukken zijn tevens in te zien via internet: www.gelderland.nl/actueel/bekendmakingen.

Beroep

Tijdens de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden tegen de hierboven genoemde besluiten van de provincie en de gemeente in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op grond van artikel 6:13 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kan geen beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

Als u van mening bent dat u spoedeisende redenen hebt om het werk stil te leggen, kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De dijkverlegging Handelskade Nijmegen valt onder de procedures van Afdeling 2 van Hoofdstuk 1, in het bijzonder onderdeel 7.3 van Bijlage I van de categorieën ruimtelijke en infrastructurele projecten, als bedoeld in artikel 1.1, eerste lid van de Crisis- en herstelwet. Ingevolge artikel 11 van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet dienen de beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen en kunnen deze na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Inhoud beroepschrift

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:

  • a. de naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d. de gronden van het beroep.

U wordt verzocht bij het beroepschrift indien mogelijk een afschrift van het besluit waarop het beroep betrekking heeft over te leggen.

Een afschrift van een beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening gelieve u ter kennisneming toe te zenden aan het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem.

Griffierecht

Voor het behandelen van het beroepschrift en een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betaling van het griffierecht kunt u informatie krijgen bij de Raad van State, telefoon (070) 426 44 26.

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer D. ten Hooven, van de provincie Gelderland (T 026 359 88 10).

Zaaknummer 2012-009847

Arnhem, 5 december 2012

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven