Logo Haarlem
Ontwerpbestemmingsplan Bakenes, gemeente Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Bakenes.

met identificatienummer NL.IMRO.0392.BP1080001-0002.

Het plangebied van bestemmingsplan Bakenes ligt in het oostelijk deel van de historische binnenstad, direct grenzend aan de Grote Markt en beslaat een oppervlakte van 17,5 hectare. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de Berkenrodesteeg, de Lange Veerstraat, het Klokhuisplein en de Riviervismarkt, aan de noordzijde door de Jansstraat en de Nieuwe Gracht, aan de oost- en zuidzijde door het Spaarne.

Het gebied is aangewezen als beschermd stadsgezicht. De beschermende werking hiervan wordt in het bestemmingsplan ingepast. Daarbij worden, met het nieuwe bestemmingsplan, de geldende bestemmingsplannen geactualiseerd.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Bakenes met de bijbehorende stukken kan worden geraadpleegd:

  • Op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.haarlem.nl via het Digitaal Loket en via het Bestuurlijk Informatiesysteem (BIS);

  • Bij de afdeling Dienstverlening, publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De publiekshal is op werkdagen open van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Informatieavond

In het kader van dit ontwerpbestemmingsplan wordt tevens een informatieavond/inloopavond georganiseerd voor betrokken bewoners/ vertegenwoordigers belangengroepen. De informatieavond vindt plaats op woensdag 9 januari 2013 van 19.00 tot 21.00 uur in de Bakenesserkerk, Vrouwestraat 12.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder zienswijzen naar voren brengen inzake het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Haarlem. Dit kan digitaal via het emailadres bestemmingsplannen@haarlem.nl. Schriftelijke zienswijzen stuurt u naar Postbus 511, 2003 PB in Haarlem,aan Mw. mr. S.A. Vreeswijk-Rooth. Mondeling kan dat door contact op te nemen met de behandelend ambtenaar via tel. nr. 023 -511 3549. (b.g.g. via tel. 023 - 5113551).

Naar boven