Logo Laarbeek
Ontwerpbestemmingsplan Nieuwenhof-Noord, Lieshout, gemeente Laarbeek

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Laarbeek maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Het ontwerpbestemmingsplan 'Nieuwenhof-Noord' en de bijbehorende stukken (o.a. diverse onderzoeken) liggen van maandag 10 december 2012 tot en met maandag 21 januari 2013 voor iedereen ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk. De stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website (www.laarbeek.nl > wonen en leven > ruimtelijke plannen > Nieuwenhof-Noord) of de landelijke website voor ruimtelijke plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl > IDN nummer: NL.IMRO.1659.BPLHnieuwenhofnrd-ON01).

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de realisering van een uitbreidinslocatie voor woningbouw in Lieshout die ruimte biedt voor maximaal 100 woningen. Het plangebied is gelegen aan de westzijde van Lieshout en is gelegen tussen de Vogelenzang, de Brugstraat, De Gaffel en De Zicht. Ook het ontwerpexploitatieplan ligt gedurende hiervoor genoemde termijn voor iedereen ter inzage.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen een schriftelijke of mondelinge zienswijze over zowel het ontwerpbestemmingsplan als het ontwerpexploitatieplan kenbaar maken. Er moet gemotiveerd aangegeven worden op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan en / of het ontwerpexploitatieplan de reacties betrekking hebben. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Laarbeek, Postbus 190, 5740 AD Beek en Donk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Op het bestemmingsplan Nieuwenhof-Noord is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft met name consequenties voor de beroepsfase bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Naar boven