Logo Druten
Ontwerp-bestemmingsplan en ontwerp-besluit ontheffing Wgh ter inzage/Noord-Zuid in Horssen, Druten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Druten maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerp-bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Noord-Zuid, Stoeterij Knoops’ ter inzage ligt.

Dit bestemmingsplan maakt de vestiging van een paardenfokkerij mogelijk aan de Noord-Zuid, ongenummerd, in Horssen op de percelen kadastraal bekend gemeente Horssen, sectie E, nummers 56 en 57.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt, met het bijbehorende ontwerp-vaststellingsbesluit en de aan het ontwerp-bestemmingsplan ten grondslag liggende onderzoeken, vanaf

6 december 2012 gedurende zes weken ter inzage in de gemeentewinkel, Heuvel 1 in Druten. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur; op maandag is het gemeentehuis tevens geopend van 16.00 tot 19.00 uur.

Bovengenoemde stukken kunnen ook op de website van de gemeente Druten worden geraadpleegd (www.druten.nl > gemeentelijke organisatie > actueel > bekendmakingen) en op de landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.0225.BPbgnoordzuid-1202). De bronbestanden zijn beschikbaar via www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/druten/ro-online/2008/NL.IMRO.0225.BPbgnoordzuid-1202 .

Tijdens bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerp-vaststellingsbesluit schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad (Postbus 1, 6650 AA Druten).

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de heer M. Flier van de afdeling VROM op telefoonnummer 140487. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Het bestemmingsplan maakt de bouw van een bedrijfswoning mogelijk aan de Noord-Zuid. De Noord-Zuid is een zoneplichtige weg op grond van de Wet geluidhinder. De geluidsbelasting van deze weg op de voorgevel van de geprojecteerde woning, gemeten op 45 meter uit de as van de Noord-Zuid, bedraagt 55 dB(A) en overschrijdt daarmee de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(A).

Burgemeester en wethouders zijn voornemens hiervoor een ontheffing te verlenen op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder.

Het ontwerp-besluit tot vaststelling van een hogere waarde ligt, met het bijbehorende akoestische rapport, eveneens vanaf 6 december 2012 gedurende zes weken ter inzage in de gemeentewinkel.

Bovengenoemde stukken kunnen ook op de website van de gemeente Druten worden geraadpleegd (www.druten.nl > gemeentelijke organisatie > actueel > bekendmakingen).

Tijdens bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden een zienswijze over het ontwerp-besluit schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 1, 6650 AA Druten). Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de heer M. Flier van de afdeling VROM op telefoonnummer 140487. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Voor beide procedures geldt dat de ter inzage gelegde stukken tijdens bovengenoemde termijn kunnen worden aangevuld met nieuwe relevante stukken en gegevens.

Druten, 5 december 2012

Burgemeester en wethouders voornoemd, de secretaris, mr. J.J. Driessen

de burgemeester, drs. L.J.E.M. van Riswijk

Naar boven