Logo Amsterdam
Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Sloterdijk III, Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Bij besluit van 27 november 2012 hebben Burgemeester en wethouders et ontwerpbestemmingsplan Sloterdijk III (BD 2012-009245) vrijgegeven voor terinzagelegging.

Het plangebied Sloterdijk III wordt aan de westkant begrensd door het Zijkanaal F, aan de noordrand door de havenspoorlijn (ten zuiden van de Aziëhavenweg), aan de oostkant door de Seineweg, de Basisweg en de spoorlijn Amsterdam-Zaanstad en aan de zuidkant door de Brettenzone (tevens de grens met het grondgebied van het stadsdeel Nieuw-West). Het tracé van de Westrandweg loopt door het plangebied "Sloterdijk III", maar maakt geen onderdeel van dit plan.

Beoogd wordt te voorzien in een nieuwe planologische regeling waarmee uitvoering kan worden gegeven aan de gebiedsstrategie voor het plangebied die bij besluit van 27 november 2012 door burgemeester en wethouders is vastgesteld (BD 2012-011157).

Het ontwerpbestemmingsplan Sloterdijk III met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 6 december 2012 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

  • Het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan Sloterdijk III (NL.IMRO.0363.B0804BPGST-OW01) met daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.amsterdam.nl/ruimtelijkeplannen onder “Ruimtelijke Plannen Amsterdam”. Het bestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl . Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.B0804BPGST-OW01.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres; de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de dienst Ruimtelijke Ordening, team Juridische en Milieuzaken, telefoonnummer 020 255 1508.

Amsterdam, 5 december 2012

burgemeester en wethouders, mr. A.H.P. van Gils secretaris

mr. E.E. van der Laan burgemeester

Naar boven