Logo Boarnsterhim
Ontwerpbestemmingsplannen 1ste en 2de Partiële herziening Buitengebied 2008, gemeente Boarnsterhim

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boarnsterhim maken bekend dat, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de ontwerpbestemmingsplannen ‘1ste en 2de Partiële herziening Buitengebied 2008’ vanaf woensdag 12 december 2012 tot en met dinsdag 22 januari 2013 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt op het gemeentehuis aan de J.W. de Visserwei 10 te Grou.

De directe aanleiding voor het opstellen van de ‘1ste Partiële herziening’ bestaat uit de verwerking van de onthouding van de goedkeuring door Gedeputeerde Staten en de verwerking van de onthouding van de goedkeuring door de Raad van State. Bovendien benut de gemeente dit bestemmingsplan om daarnaast een aantal ondergeschikte aanpassingen aan het plan te verwerken.

Elementen uit de onthouding van goedkeuring van Gedeputeerde Staten en de Raad van State die meer algemene gevolgen hebben voor het Buitengebied en een aantal ambtelijke wijzigingen, zijn opgenomen in de ‘2de Partiële herziening’. Aangezien het hier niet gaat om percelen die een andere bestemming krijgen, maar om aanpassingen in de Regels, is dit plan analoog.

De voorliggende bestemmingsplannen voorzien buiten de genoemde aanpassingen niet in ontwikkelingen of omvangrijke inhoudelijke wijzigingen ten opzichte van het bestemmingsplan Buitengebied 2008. Om deze redenen is inhoudelijk aansluiting gezocht bij de toelichting van het bestemmingsplan Buitengebied 2008.

De 1ste Partiële Herziening is te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0055.PHBPBuitengebied08-ON01

De 2de Partiële herziening is te raadplegen op de website van de gemeente Boarnsterhim. Tevens zijn beide plannen in te zien bij de balie van het gemeentehuis.

Gedurende de genoemde termijn kan iedereen een zienswijze op de Ontwerpbestemmingsplannen indienen. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar het College van B&W van Boarnsterhim, Postbus 40, 9000 AA te Grou.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u bij contact opnemen met mevrouw T.C. Buma van de afdeling Beleidsontwikkeling en Projecten op telefoonnummer 0566 - 629 319.

Naar boven