Logo Vlaardingen
Ontwerpbestemmingsplan Centrum Noordwest ter inzage, Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 6 december 2012 gedurende een termijn van 6 weken het ontwerp bestemmingsplan Centrum Noordwest ter inzage ligt op de volgende locaties:

  • a. het Gemeentelijk Contactcentrum op het stadhuis, tijdelijk adres Westhavenkade 85, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00 – 17.00 uur;

  • b. de leeszaal van de Stadsbibliotheek aan de Waalstraat 100. Openingstijden: ma.+ vr. van 13.30-20.00 uur; di.+ do. van 13.30-17.00 uur; woe. van 10.30-20.00 uur en zat. van 10.30-15.00 uur.

Het ontwerp bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.vlaardingen.nl/bekendmakingen. Klik vervolgens op 'bestemmingsplannen' en dan op 'bestemmingsplannen (5-12-2012)'. Voorts is het digitale plan raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied van het ontwerp bestemmingsplan wordt globaal als volgt begrensd:

  • aan de westzijde door de Burgemeester Pruissingel;

  • aan de noordzijde door de Westlandseweg en Vlaardingse Vaart;

  • aan de oostzijde door de plangrens van het bestemmingsplan Stadshart;

  • aan de zuidzijde door de Maassluissedijk.

De voornaamste doelstelling voor het nieuwe bestemmingsplan is het verkrijgen van een actueel planologisch-juridisch kader voor de betreffende gronden. De tweede belangrijke doelstelling is er een consoliderend plan wordt gemaakt, waarmee wordt bedoeld dat alle bestaande rechten (vrijstellingen en vergunningen) in principe zijn meegenomen in het bestemmingsplan.

Van belang is dat er voor het grootste deel van het plangebied nu nog geen bestemmingsplan geldt. Daarom moest er bij nieuwe initiatieven (zoals bouwplannen) tot nog toe worden getoetst aan de (ruimere) algemene mogelijkheden die de bouwverordening biedt. Ten opzichte van die algemene bouwverordening zullen er in het nieuwe bestemmingsplan soms minder mogelijkheden zijn voor nieuwe initiatieven, ook al moesten die in het verleden elders wel worden toegestaan.

Ter plaatse van een strook woningen aan de Jozef Israelstraat is er een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor herontwikkeling. Ter plaatse van de tijdelijke scholen aan de Groen van Prinsterer-straat is het mogelijk gemaakt dat deze daar – in afwijking van de eerder verleende tijdelijke ontheffingen – tot 31 december 2015 (dus langer) zijn toegestaan.

Er wordt in het nieuwe plan een aantal beleidsuitgangspunten verwerkt, o.a. ten aanzien van erfbebouwing, archeologie en karakteristieke objecten.

Als resultaat van het wettelijke vooroverleg zijn in het ontwerp geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het voorontwerp bestemmingsplan.

Informatiebijeenkomst

In de beginperiode van de terinzagelegging zal er een informatiebijeenkomst worden georganiseerd in de vorm van een inloopavond. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 18 december 2012, vanaf 20.00 uur tot uiterlijk 22.00 uur, in Burgerzaal 1 van het Stadhuis, Markt 11 te Vlaardingen. Iedereen is hier van harte welkom om kennis te nemen van het plan, vragen te stellen en desgewenst nadere uitleg te krijgen.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging (zijnde dus van donderdag 6 december 2012 t/m woensdag 16 januari 2013) kan eenieder zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan de gemeenteraad, ter attentie van het hoofd afdeling Stadsontwikkeling & Toezicht, Postbus 1002 – 3130 EB Vlaardingen. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de sectie Ruimtelijke Ordening van voornoemde afdeling, na telefonische afspraak via het secretariaat (tel. 010-248 4700).

Vlaardingen, 4 december 2012

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

Naar boven