Logo Oss
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Lith – 2013’, Oss en andere stukken, Oss

U kunt reageren op een aantal ontwerpbesluiten over het buitengebied van Lith. Het gaat om:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Lith – 2013’

  • het ontwerpbesluit hogere waarde ‘Buitengebied Lith – 2013’

  • het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ‘Buitengebied Lith – 2013’

  • het MER bestemmingsplan ‘Buitengebied Lith – 2013’

Hieronder leggen wij uit wat deze stukken inhouden. Ook geven wij informatie over twee inloopbijeenkomsten. Tot slot leest u hoe u kunt reageren op de stukken.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke functies grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of en hoe men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplannen in het bestemmingsplan passen.

Waar gaat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Lith - 2013’ over?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Lith - 2013’ gaat over het hele buitengebied van de voormalige gemeente Lith. Het ontwerpbestemmingsplan legt vooral de bestaande situatie vast. Maar het maakt ook enkele nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Bijvoorbeeld de uitbreiding van een aantal agrarische bedrijven en de bouw van enkele nieuwe woningen.

Wat houdt het ontwerpbesluit hogere waarde in?

De Wet geluidhinder regelt hoeveel geluid er bij woningen mag zijn door het verkeer op een weg. In sommige gevallen mag de gemeente meer geluid toestaan. Burgemeester en wethouders nemen daar dan een apart besluit over. Dit heet een ‘besluit hogere waarde’.

Het nieuwe bestemmingsplan ‘Buitengebied Lith - 2013’ laat aan de Oijense Benedendijk 42 in Oijen door woningsplitsing een nieuwe woning toe. Hiervoor is een besluit hogere waarde nodig.

Wat houdt het ontwerpbeeldkwaliteitsplan in?

Een beeldkwaliteitsplan geeft regels voor het uiterlijk van gebouwen. Ook geeft het regels voor hoe nieuwe gebouwen moeten worden ingepast in het landschap. Het beeldkwaliteitsplan is een onderdeel van de gemeentelijke Welstandsnota.

Wat houdt het MER in?

In het MER geeft de gemeente aan welke gevolgen het ontwerpbestemmingsplan heeft voor het milieu.

Wilt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken?

U kunt van donderdag 6 december 2012 tot en met woensdag 16 januari 2013 de volgende stukken bekijken:

  • het ontwerpbestemmingsplan

  • andere stukken over het ontwerpbestemmingsplan, zoals de toelichting

  • het ontwerpbesluit hogere waarde

  • het ontwerpbeeldkwaliteitsplan

  • het MER

U kunt deze stukken bekijken:

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • op de gemeentelijke website www.ruimtelijkeplannen-oss.nl.

  • (in papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.bpbuitengbdlth2013-ON01.

Inloopbijeenkomsten

De gemeente houdt twee inloopbijeenkomsten:

  • Dinsdag 11 december 2012 van 15.00 uur tot 20.00 uur in gemeenschapshuis De Hoeve, Pastoor van Hapertstraat 1 in Lith;

  • Donderdag 13 december 2012 van 15.00 uur tot 20.00 uur in gemeenschapshuis De Schaapskooi, Oijense Bovendijk 9 in Oijen

Tijdens deze bijeenkomst kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de andere stukken bekijken. Ook kunt u daarover vragen stellen aan ambtenaren van de gemeente.

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan en/of de andere stukken?

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan en/of de andere stukken. Als u wilt reageren op het ontwerpbesluit hogere waarde moet u wel een belang hebben bij dat besluit.

U kunt reageren van donderdag 6 december 2012 tot en met woensdag 16 januari 2013. U kunt dit mondeling doen of schriftelijk. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

Wilt u mondeling reageren? Maakt u hiervoor dan op tijd een afspraak met mevrouw I. van Erp, mevrouw E. Broeksteeg, de heer J. Witte of de heer R. van den Broek, telefoonnummer [0412] 62 99 11.

Wilt u schriftelijk reageren? Stuurt u dan een brief aan:

Gemeente Oss

Afdeling SROL

Postbus 5

5340 BA OSS

Geef in uw brief aan dat deze gaat over ‘Buitengebied Lith – 2013’. Verder geeft u aan waarom u het wel of niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarde, het ontwerpbeeldkwaliteitsplan en/of het MER.

U kunt uw reactie over het ontwerpbestemmingsplan toelichten aan een hoorcommissie. U bent dit niet verplicht. De hoorcommissie bestaat uit drie leden van de gemeenteraad.

Dient u een zienswijze in over het ontwerpbestemmingsplan, en wilt u deze zienswijze toelichten? Vermeldt u dit dan in uw zienswijze. Doet u dit niet, dan stuurt de hoorcommissie u geen uitnodiging.

Definitieve vaststelling van de stukken

Het gaat hier om ontwerpbesluiten. U kunt daar nu op reageren. Daarna stelt de gemeente de stukken definitief vast. Zij neemt dan ook een besluit over alle reacties.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Belt u dan met mevrouw E. Broeksteeg, de heer J. Witte of de heer R. van den Broek, telefoonnummer [0412] 62 99 11.

Naar boven