Logo Eindhoven
Bestemmingsplan V Stratum binnen de Ring 2007 (Leenderweg 143-145), Eindhoven

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 20 november 2012 het bestemmingsplan V Stratum binnen de Ring 2007 (Leenderweg 143-45) vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de mogelijkheid om een woonwinkelcomplex te realiseren aan de Leenderweg 143-145. De mogelijkheden voor de bestaande bebouwing blijven gehandhaafd. Daarnaast biedt het bestemmingsplan mogelijkheden om de bestaande bebouwing uit te breiden ten behoeve van appartementen.

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht. Ten opzichte van het ontwerp zijn de volgende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht:

  • artikel 5.1, sub d van de regels is verwijderd;

  • op de verbeelding is de maximale bouwhoogte van 12 meter gedeeltelijk veranderd in 12, 5 meter en de maatvoering van de goothoogte voor het achterste gedeelte van het bestaande pand is vervallen;

  • in artikel 2.4 van de regels is de volgende zin toegevoegd: ‘Ten behoeve van trappen, welke onderdeel uitmaken van een hoofdgebouw, mag de overschrijding van de bouwgrens niet meer dan 2 meter bedragen’.

  • in artikel 3.2. is een nieuw sublid toegevoegd, luidende:

3.2.3 Overkappingen

Voor het bouwen van overkappingen gelden de volgende regels:

  • a. de maximale bouwhoogte is 3 meter;

  • b. de maximale oppervlakte is 40 m2.

Tevens hebben burgemeester en wethouders op 11 september 2012 hogere waarden vastgesteld vanwege het geluid van het wegverkeer op de Leenderweg.

De vastgestelde hogere waarden bedraagt maximaal 62 dB op de gevels van een aantal geprojecteerde woningen gelegen binnen het bestemmingsplan ‘V Stratum binnen de Ring 2007 (Leenderweg 143-145)’.

Inzage

De volgende besluiten liggen met ingang donderdag 6 december 2012 tot en met donderdag 17 januari 2013 ter inzage:

  • 1. het besluit van de gemeenteraad en het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken;

  • 2. het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarde met de daarbij behorende stukken.

U kunt deze inzien bij het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn:

Zonder afspraak:

maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur

Met afspraak:

maandag t/m vrijdag van 13.00-16.30 uur en

maandag- en vrijdagavond tot 19.00 uur

Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040 (iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken via:

De bronbestanden kunt u vinden via:

www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80138-/NL.IMRO.0772.80138-0301/

Beroep

Met ingang van vrijdag 7 december 2012 tot en met donderdag 17 januari 2013 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en/of het hogere waardenbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden in te dienen;

  • een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het hogere waardenbesluit treden in werking met ingang van 18 januari 2013. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan bij:

de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven