Logo Haaren
Ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Haaren’, gemeente Haaren

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Haaren’ ter inzage ligt.

Het ontwerpplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 6 december 2012 gedurende zes weken (tot en met woensdag 16 januari 2013) ter inzage. De stukken zijn tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Haaren in te zien in de hal van het gemeentehuis. Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op “Wonen en omgeving”; vervolgens op “Ruimtelijke projecten” en zo vindt u onder het kopje ‘Projecten woonomgeving’ het bestemmingsplan ‘Kom Haaren / Komplan Haaren’.

Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u het plan vinden via het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BPHaaren-ON01.

Inhoud plan

Binnen onze gemeente vindt een actualisatie van bestaande bestemmingsplannen plaats. Voor het buitengebied en de dorpen Biezenmortel, Esch en Helvoirt is dit al gebeurd. Het dorp Haaren is de laatste in deze serie. Haaren bestaat nu nog uit een lappendeken van losse bestemmingsplannen. Het doel van de actualisering is om alle “losse” bestemmingsplannen bij te werken en hier één bestemmingsplan van te maken. Met bestemmingsplan ‘Kom Haaren’ komen alle op dit moment nog geldende bestemmingsplannen voor de gehele bebouwde kom van Haaren te vervallen.

Om misverstanden te voorkomen merken wij nadrukkelijk op dat het nieuwe komplan Haaren een beheersplan is en géén ontwikkelplan.

Na afronding van de inspraak en het wettelijk vooroverleg is gebleken, dat de mogelijkheden van de nu nog geldende bestemmingsplannen niet overal op een juiste wijze zijn verwerkt in het voorontwerpplan. Op die onderdelen hebben correcties plaatsgevonden.

Tijdens de termijn van ter inzage ligging kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 44, 5076 ZG Haaren. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welk onderdeel van het ontwerpplan deze betrekking heeft. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen moet een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0411-627282. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Haaren, 27 november 2012

Burgemeester en wethouders van Haaren.

Naar boven