Logo Sint Anthonis
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Boompjesweg 2, Landhorst, Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Met ingang van donderdag 6 december 2012 ligt gedurende een termijn van zes weken bij het team Vergunningen in het gemeentehuis, Brink 3 in Sint Anthonis, voor een ieder ter inzage het besluit van de gemeenteraad van 22 oktober 2012 tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan “Buitengebied Landhorst, Boompjesweg 2” (NL.IMRO.1702.8BPBoompjesweg2-VA01). Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is ook te raadplegen op www.sintanthonis.nl onder het kopje bekendmakingen/ruimtelijke ordening. Ook kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Het bestemmingsplan heeft als doel om de cultuurhistorische waarden van het voormalige mobilisatiecomplex aan de Boompjesweg 2 te Landhorst te behouden door renovatie en herinrichting van het terrein. Hierbij wordt tevens een extensief toeristisch - recreatieve functie toegevoegd. Daarnaast wordt het bestaande gebruik van een deel van het terrein voor instructie, kennisvergaring en -overdracht en educatie op het gebied van landmijnen en munitie geaccommodeerd, wordt een bedrijfswoning positief bestemd en krijgt het gehele complex een natuurbestemming. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan op onderdelen aangepast. Deze wijzigingen zijn in het raadsbesluit vastgelegd.

Tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan door de raad kan met ingang van 6 december 2012 gedurende een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • de belanghebbende die tijdig bij de raad zienswijzen heeft ingebracht tegen het gehele bestemmingsplan en

  • door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad heeft ingebracht tegen het gehele bestemmingsplan;

  • door een ieder tegen de wijziging van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Indien beroep is ingesteld kan ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet Bestuursrecht de voorzitter van de genoemde Afdeling Bestuursrechtspraak worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt een besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien echter beroep is ingesteld en er een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend binnen de beroepstermijn, treedt het besluit van de gemeenteraad ingevolge artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven