Logo Oss
Bestemmingsplan ‘Parallelstraat 2 - Oijen – 2012’ vastgesteld, Oss

De gemeenteraad van Oss heeft op 22 november 2012 het bestemmingsplan ‘Parallelstraat 2 - Oijen 2012’ vastgesteld. Hieronder leggen wij uit wat dit inhoudt. Ook leest u wat u kunt doen als u het niet eens bent met het bestemmingsplan.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke functies grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplannen in het bestemmingsplan passen.

De gemeenteraad stelt bestemmingsplannen vast. Dit staat in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Waar gaat het bestemmingsplan ‘Parallelstraat 2 - Oijen 2012’ over?

Het bestemmingsplan gaat over de wijziging van de vorm van het bouwvlak van het perceel Parallelstraat 2 in Oijen. Deze wijziging van het bouwvlak brengt met zich mee dat een watergang verlegd moet worden. Door het verleggen van de watergang zoals voorzien in het bestemmingsplan ontstaan er geen nadelige effecten voor de waterhuishouding in het plangebied.

Welke stukken kunt u inzien?

U kunt vanaf donderdag 6 december 2012 tot en met woensdag 16 januari 2013 de volgende stukken inzien:

  • het besluit van de gemeenteraad over het bestemmingsplan

  • het bestemmingsplan

Waar en hoe kunt u de stukken inzien?

U kunt de stukken inzien:

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPparallelstr2oij-VG01

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het bestemmingsplan?

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van 6 december 2012 tot en met 16 januari 2013.

U kunt alleen beroep instellen als u:

  • belang hebt bij het bestemmingsplan of het besluit hogere waarde, én

  • gereageerd hebt op het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere waarde. Hebt u niet gereageerd? Dan kunt u toch beroep instellen. U moet dan aantonen dat u redelijkerwijs niet hebt kunnen reageren. Dit is bijvoorbeeld het geval als u het niet eens bent met de wijzigingen in het bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan.

U stuurt uw beroepschrift aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

Stelt u uiterlijk 16 januari 2013 beroep in? Dan kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Dit betekent dat de Voorzitter een voorlopige uitspraak doet over uw beroep. De Afdeling doet dan later een definitieve uitspraak.

De Voorzitter kan alleen een voorlopige uitspraak doen als er snel een uitspraak nodig is.

U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorzien te vragen. Op de site www.raadvanstate.nl leest u hoeveel u moet betalen en hoe u dit doet.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het bestemmingsplan treedt in werking op 17 januari 2013, maar treedt later in werking als er iemand vóór 17 januari 2013 een verzoek om voorlopige voorziening indient. De inwerkingtreding hangt dan af van de uitspraak van de Voorzitter.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Belt u dan met mevrouw Van Rossem, via telefoonnummer [0412] 62 99 11.

Naar boven