Logo Hellendoorn
Vastgesteld bestemmingsplan de Branderij, Hellendoorn

Bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal ligt met ingang van 1 december 2012 gedurende zes weken ter inzage het besluit van de raad van de gemeente Hellendoorn van 5 november 2012 (kenmerk 12INT01755) tot vaststelling van het bestemmingsplan de Branderij. Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630 214.

Het bestemmingsplan kan digitaal worden ingezien en gedownload op het volgende internetadres:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0163.BPNDBRANDERIJ-VG01

Inzien en downloaden in PDF-formaat is ook mogelijk via de website van de gemeente (http://www.hellendoorn.nl/diensten/projecten/bestemmingsplannen/in-procedure/nijverdal/branderij/).

Het plan omvat de bestaande woningen aan de Branderij 10 en de Schaapskooiweg 22 in Nijverdal en het gebied daar rondom heen. Dit gebied is gelegen direct ten westen van de Kruidenwijk tussen de Schaapskooiweg (voorheen Eversbergweg) en de Baron van Sternbachlaan. Het plan voorziet een juridisch planologische regeling om de bouw van acht nieuwe woningen, een waterberging en enkele groenvoorzieningen in dit gebied mogelijk te maken.

Aangezien niemand tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan heeft kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad, kunnen uitsluitend belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage (art 6:13 Awb)

Het beroepschrift dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het indienen van een beroepschrift schorst het in werking treden van het bestemmingsplan niet. Daartoe kan, eveneens gedurende de termijn van terinzagelegging, een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven