Militair luchtvaartterrein Twenthe, Ministerie van Defensie

Aanwijzing als militair luchtvaartterrein en geluidszone ingetrokken bij rechterlijke uitspraak

Uitspraak

De Rechtbank te Almelo heeft op 7 november 2012 uitspraak gedaan op beroepen van omwonenden van het militair luchtvaartterrein Twenthe, tegen het besluit op bezwaar van de minister van Defensie van 25 oktober 2011, waarbij het verzoek tot intrekking van de aanwijzing als militair luchtvaartterrein van de voormalige vliegbasis Twenthe en de geluidszone van dit militair luchtvaartterrein werd afgewezen (uitspraaknr. 11/1312 BESLU).

De beroepen zijn gegrond verklaard en het bestreden besluit is vernietigd. De rechtbank heeft tevens bepaald dat het verzoek tot intrekking van het besluit d.d. 23 maart 1960 met nummer 245.382/E tot aanwijzing van het luchtvaartterrein als militair luchtvaartterrein en het besluit van 5 juni 1992 met nummer MG 92057225 tot vaststelling van de geluidszone rond het luchtvaartterrein, wordt toegewezen. Het besluit tot aanwijzing als militair luchtvaartterrein en het besluit tot vaststelling van de geluidszone worden ingaande 7 november 2013 ingetrokken.

De uitspraak treedt in de plaats van het vernietigde besluit van 25 oktober 2011.

Mogelijkheid van hoger beroep

Tegen deze uitspraak staat voor belanghebbenden hoger beroep open. Dit dient te worden ingesteld binnen de termijn van zes weken na de datum van verzending van deze uitspraak. Deze termijn eindigt op 20 december 2012. Het hoger beroepschrift en een kopie van de uitspraak moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt ook digitaal hoger beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor nadere informatie over deze mogelijkheid kunt u de website www.raadvanstate.nl raadplegen.

Den Haag, 22 november 2012

De Minister van Defensie Voor deze, De Directeur Juridische Zaken Drs J.F.R. Boddens Hosang, wnd.

Naar boven